2024.04.19, Péntek

Lovakat ábrázoló alkotásokból nyílt kiállítás Tolnán

tolna.hu

2016.12.11. 16:00

Nagy sikernek örvendett a városi könyvtár és a szekszárdi Víz'P'Art Közalapítvány által a Garay Ákos emlékév részeként meghirdetett gyermekrajzpályázat Tolnában.

Hirdetés

Több mint kétszáz településről - határon túli magyar lakta területekről is - mintegy 1700 alkotás érkezett. A 150 éve született Garay Ákos elsősorban a lovak és a huszárok festője volt, a „Ló a lelke..." címmel meghirdetett pályázatra huszárokat, lovakat és más állatokat ábrázoló, szabadon választott technikával készült alkotásokat vártak. A műveket öt fős zsűri - Szatmári Juhos László, Straubinger Ferenc, Lovas Csilla, Biszák László és Rühl Gizella - bírálta el.

A legjobb 150 képet a tolnai MAG-Házban állították ki, a megnyitót szerdán rendezték, amelyen helyi zeneiskolások működtek közre. Rühl Gizella, a Víz'P'Art alelnöke és Link Judit, a tolnai könyvtár vezetője többek között az értékelés szempontjait és az eredményeket ismertette. Három korosztályban összesen 15 alkotást díjaztak, illetve 5 különdíjat is kiosztottak. A nyertesek közül egy budapesti óvodás, Balogh Borbála és egy tolnai lány, Kókai Míra volt jelen a megnyitón, a többiek postán kapják meg ajándékukat. A tárlat január végéig látható.

KultúrakiállításpályázatTolnagyermekrajz