2024.04.23, Kedd

Nagyot szólt a Tarka Marha és a Sommerfest

bonyhad.hu

2016.08.17. 07:34

Minden eddiginél több vendég volt a Tarka Marhafesztiválon és remek hangulatban telt a a Tolna megyei Németek Napja is Bonyhádon.

Hirdetés

– Egy nagyon sikeres, és szó szerint egy igazán tarka hétvégét zárhattunk, amely a csapatmunkára épült – összegezte Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik kilátogattak a rendezvényre, a szervezőknek és a közreműködőknek pedig szerepvállalásukért volt hálás.

 

Mindenki megtalálta a neki legjobban tetsző programot a hétvégi rendezvényen. A legfiatalabbaknak pénteken és szombaton is volt játszóház, az idősebbek a fellépők, vagy éppen a kiállítások közül szemezgethettek. Idén is baráti hangulatban telt az egyik legjobban várt programelem, a „Főzőcske”, amelyre rengetegen jelentkeztek. Közel 1500-an csatlakoztak a kulináris megmérettetéshez. A remek hangulatról nemcsak a tarka programok, a színvonalas előadások és finom falatok gondoskodtak, de az egész hétvége folyamán uralkodó kellemes időjárás is.

A vasárnap megrendezett Sommerfest különlegességét pedig idén az szolgáltatta, hogy most ünnepelték a németországi Treuchtlingennel kötött testvértelepülési együttműködés ötéves jubileumát is. A nap részeként Umenhoffer Pál festőművész "Hajósi Sváb Paletta" című kiállítását tekinthették meg baz érdeklődők a Városházán. A nívós műsorokról pedig hazai és külföldi hagyományőrző zenekarok, kórusok, tánccsoportok gondoskodtak, köztük a Treuchtlingenből érkezett Trachtenverein hagyományőrző néptáncosai. 

KultúraTarka MarhafesztiválSommerfest