2024.03.28, Csütörtök

Hol van a legjobb borfesztivál az országban?

2016.08.16. 11:06

A szekszárdiak valószínűleg kapásból tudnak válaszolni a kérdésre.

Hirdetés

Valahol már tart, de hamarosan országszerte rákanyarodunk a borfesztiválok, szüreti fesztiválok szezonjára. A Borászportál  internetes szavazáson keresi „az ország kedvenc borfesztiválját”. A Szekszárdi Szüreti Napok elég jól áll a jelenlegi szavazáson, de meg kellene toldani még néhánnyal, hogy az egész ország kíváncsi legyen erre a négynapos, összművészeti fesztiválra.

Minden évben szeptember harmadik hétvégéjén rendezik a Szekszárdi Szüreti Napokat, idén szeptember 15-18. között. Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várják a városba látogató vendégeket. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, utcabál is szórakoztatja a közönséget.

A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi.

 

Kultúraszüreti napokborfesztivál