2024.03.29, Péntek

Kernenben járt a dombóvári delegáció

dombomedia.hu

2017.07.04. 15:38

Tavaly Dombóváron, idén pedig a németországi Kernenben ünnepelték meg a két város partneri kapcsolatának negyedszázados jubileumát.

Hirdetés

A Baden-Württemberg tartományban lévő, több mint 15.000 fős kisváros közösségi találkozóhelyéül szolgáló Polgárok Házában a vendéglátók és a Magyarországról érkezett delegáció tagjai közül sokan ismerősként, barátként üdvözölték egymást a június 23-i összejövetelen.

Az ünnepségen Stefan Altenberger polgármester a házigazdák nevében köszöntötte a megjelenteket és egy üzemanyag-utalványt nyújtott át Grünwald Pálnénak, a Dombóvár-Kernen Baráti Kör elnökének, aki a kezdetektől napjainkig a partneri kapcsolat „motorjaként” tevékenykedik.

A dombóvári küldöttséget vezető Tigelmann Péter a határok nélküli Európai Unióról, a fejlődésben Magyarországnak sokat segítő német államról és annak sokszínű népéről beszélt. A gazdasági alpolgármester a város képviselőtestületének ajándékával lepte meg a kerneni önkormányzati elöljárót.

Gerd Mannus, a Kernen-Dombóvár Baráti Kör korábbi elnöke felidézte a testvérvárosi kapcsolat elmúlt 25 évének legfontosabb eseményeit, majd a civil szervezet jelenlegi vezetője, Jörg Karnowsky abbéli reményt fejezte ki, hogy a negyedszázada jól prosperáló együttműködés a jövőben is hosszú időn keresztül kitart.

A gálán színpadra lépett a helyi Liederkranz Kórus és látványos tornászműsort adott az egyik kerneni településrész, Rommelshausen „Monastix” elnevezésű sportcsoportja. A műsorban a dombóváriakat elsőként Sávai Dorina táncos képviselte temperamentumos produkciójával. Folytatásként a Dride Show kötélugrói és kerékpárosai szórakoztatták a közönséget, végül pedig a Dombóvári Zenész Egyesület adott hatalmas tapsot arató koncertet Balaskó János karmester vezényletével.

A jubileumi ünnepségen való részvétel mellett a dombóvári delegáció ellátogatott még a helyi ipari park több üzemébe, néhány borászhoz, az új Ifjúsági Ház avatóján is jelen volt, ahol elhangzott az, hogy dombóvári segítséggel készült el az épület energiaszükségletét biztosító napelemes rendszer. A szőlőhegyi nyárköszöntő esti kavalkád és az Elfogadás Napja alkalmából tartott fesztivál ugyancsak remek élményt nyújtott a küldöttség tagjainak.

 

Forrás: dombomedia.hu

KitekintőönkormányzattestvérvárosDombóvárjubileumKernen