2024.03.28, Csütörtök

Kitűnő premieren van túl az újjáépült lovaspálya

Forrás: dijugratoszakag.hu

2017.05.16. 10:45

2017. május 12. és 14. között Országos Díjugrató Bajnokságot rendeztek Tamási újjáépült lovaspályáján.

Hirdetés

A tamási versenyhelyszín nem merült a magyar díjugratás homályába, megújult pályákkal, jó versennyel tért vissza a körforgásba. A háromnapos országos versenyen pénteken a Sáripusztai Ménes lovasa, ifj. Gombos Lászlóé volt a 140 cm-es versenyszám leggyorsabb lovaglása Admirális nyergében.

Szombat a kecskeméti Airvent Lovasclub fölényét hozta. A 140 cm-es, hiba-idős versenyszámban egyedül Babó Szilvia tudott a Frederik apaságú, PM Focussal hibátlanul lovagolni, megelőzve két klubtársát, Horváth Balázst PM La Conta Z-vel és Marton Andrást PM Balougraffal.

A vasárnap délutáni 145 cm-es versenyen négy lovas tudta hiba nélkül teljesíteni Unyatinszki József pályáját. Egy hibaponttal Lang István Colinettával végzett a negyedik helyen.

Az összevetésben három lovaglást láthatott a lelkes közönség. Az első napi győztes ifj. Gombos László ezúttal Bukfenccel négy hibaponttal lett a harmadik, előtte Babó Szilvia végzett PM Cascavellel. A győzelem a régióban maradt, a Dunántúl egyik legeredményesebb lovasa, a Kabókapusztai Varga Balázs kancájával, Lottival utolsó indulóként első helyet szerzett.

 

Forrás: dijugratoszakag.hu

KitekintőTamásiversenylovaspályaOrszágos Díjugrató Bajnokság