2024.03.29, Péntek

Spanyolországban tréningezett a paksi gyorsaságimotoros

mti

2016.12.16. 10:41

Gyutai Adrián pályafutása során először kezdhette meg már decemberben a felkészülését. A paksi motoros jövőre a nyílt nemzetközi német gyorsaságimotoros-bajnokságban indulhat majd azzal a Yamahával, amellyel tíznapos spanyolországi edzőtáborban ismerkedett meg közelebbről.

Hirdetés

A 26 éves paksi motoros az MTI-nek azt mondta, most Magyarországon folytatja a fizikai edzéseket, január végén pedig újra Spanyolországba utazik tesztelésre.

"Nagyon hasznos volt az edzőtábor Almeriában, kispályán sok test-test elleni csatát vívhattam, ezeknek a következő idény szempontjából nagy jelentőségük van" - mondta a Korda Racing versenyzője, és hozzátette: saját maga állította be és szerelte az edzőtáborban a Yamaha R6-ost, mert a lehető legnagyobb részletességgel meg akarta ismerni a gépet.

A gyorsaságimotoros-vb 2015-ös misanói versenyhétvégéjén a Moto3 kategóriában is bemutatkozó Gyutai Adriánnak az idén pénzügyi gondok miatt veszélybe került a karrierje, de ezek a problémák végül megoldódtak, és a paksi motoros most egy hároméves terv szerint haladva építi újra pályafutását.

Gyutai jövőre az IDM Superstock 600-as kategóriájában, 2018-ban pedig várhatóan a Superbike-vb Supersport kategóriájának európai futamain vesz majd részt. A végső cél 2019-ben egy teljes vb-idény a Supersport géposztályban.

KitekintőPaksgyorsaságimotoros-bajnokságpaksi motorosGyutai Adrián