2024.04.19, Péntek

Bemutatkoztak Baján a Tolna megyei hagyományőrzők

2016.07.10. 09:48

Bátaszékről és Pörbölyről is érkeztek vendégek a Baján tartott Régiók Találkozójára.

Hirdetés

Remek nap lesz a mai! – értékelte Szabó Hajnalka, az egészségügyi, szociális és kulturális bizottság elnöke július 7-én, csütörtökön Baján, a Tóth Kálmán téren megtartott Régiók Találkozója program kezdetén, és szavai később igazolást is nyertek.

A Veres Pál Polgári Egyesület által kezdeményezett és szervezett találkozóra Isaszegről, Bátaszékről és Pörbölyről érkezek vendégek, és természetesen bajai csoportok is felléptek. Mindannyian ajándékocsomagot kaptak az önkormányzat részéről, amelyet Szabó Hajnalka képviselő adott át.

Jozic Szilvia nyolc társával érkezett Pörbölyről: asszonykórusok többször bizonyította már, hogy élen járnak a hagyományőrzésben.

– Ezúttal a Sárköz dalkincséből hoztunk két népdalcsokrot. Nagyon szorosan kötődünk Bajához, a Duna túlpartjáról jöttünk, gyerekeink ide járnak iskolába, itt vannak a munkahelyeink is. Baja közelebb esik hozzánk, mint az első nagyobb város Tolna megyében, örülünk, hogy itt is be tudunk mutatkozni – mondta a csoportvezető.

Katymári László, Veres Pál Polgári Egyesület elnöke elmondta: a rendezvény díszvendége Isaszeg, ahonnan több hagyományőrző csoportot is vártak, és fotókon is bemutatkozott a település.

(baja.hu)

KitekintőBátaszékPörbölyhagyományőrzéstalálkozóBaja

Ajánljuk még