2024.03.29, Péntek

A vendéglátás fellegvára: Hotel Silvanus****

2016.11.22. 11:22

Egy napra a természetbe, Magyarország legszebb kilátására vágytunk és egyben jót szerettünk volna ebédelni. Úgy döntöttünk felkeressük a Dunakanyart és ebben a formációban az általunk vélt legjobbat - a vendéglátás fellegvárát - a Hotel Silvanus Panoráma éttermét.

Hirdetés

Ahogy sok honfitársunkat, minket is elért a tipikusan őszi népbetegség; a nyár elmúltával hajlamosak vagyunk ugyanis kevesebbet foglalkozni magunkkal és szeretteinkkel. Pedig a munka- magánélet egyensúlytalansága még ebben az évszakban is rohanó világunk elkerülhető velejárója lenne, ha tudatosan figyelnénk rá. Ilyenkor a családdal együtt töltött szabadnapok, hétvégék, közös kirándulások, ebédek és vacsorák jól jöhetnek, hogy test és lélek maximális harmóniába kerüljenek egymással.

 

A Dunakanyarba utaztunk egy napra, amit most még szebbnek láttunk, mint más évszakban. A titokzatos ködfátyolos időjárás miatt a táj csodálatos volt. Nem kellett feltétlenül bakancsot húznunk és kilométereket gyalogolnunk, hogy a táj szépsége magával ragadjon bennünket. Akár egy ízletes ebéd vagy hangulatos vacsora közben is gyönyörködhetünk hazánk álomszép erdei terepasztalának látványában, amit a Silvanus Panoráma étterméből élvezhetünk leginkább. Látogatásunk alkalmával, Pintér Róberttel az étterem üzletvezetőjével készítettünk interjút.

 

A vendéglátós szó kellemes érzéseket idéz a legtöbb emberben. Többségünket vendégül látták már ismerőseink, barátaink, rokonaink, amire szívesen emlékezünk. Azonban naponta több száz embert vendégül látni komoly kihívás. Ön még fiatalember. Hogyan lehet ilyen fiatalon valaki hazánk egyik legpatinásabb és legjobb kilátással rendelkező éttermének vezetője?  

Több fiatal vezető kollégám is van a Silvanusban rajtam kívül - mondja Róbert örömmel - és a kiválasztást mindannyian minőségi munkával igyekszünk viszonozni. Főiskolai éveim alatt a szakmai gyakorlatomat már itt töltöttem és itt is szerettem bele jelenlegi hivatásomba. Később a kötelező gyakorlatokon felül hétvégenként felszolgálói munkát vállaltam ugyanitt az étteremben, majd elvégeztem a Pannon Egyetem Vendéglátó és Szálloda szakát. A diploma megszerzését követően felvételt nyertem ide vissza, hazánk legszebb kilátásával rendelkező éttermébe, mint üzletvezető. Mivel Lantos Árpád, a Hotel igazgatója már elejétől fogva nyomon követte a tevékenységem, bizalmat szavazott nekem és egy váltást követően kinevezett a teljes vendéglátó csapat élére. Ezzel a bizalommal élni, nem pedig visszaélni szeretnék. Átlagosan negyven kollégám munkáját irányítanom egy nap és több száz vendégünk igényeinek kell megfelelnünk. A többszörösen díjnyertes szállodában egyik legfontosabb feladatomnak tartom az éttermi vendégkör bővítését és elégedettségük növelését.

 

Mit jelent az Ön számára az a fogalom, hogy vendéglátás? Melyik éttermi ajánlatot emelné ki azok részére, akik egy napra, esetleg csak pár órára van idejük eljönni?

 

A vendéglátó és vendégszerető nagyon közel álló fogalmak. Mi pedig kollégáimmal együtt úgy szeretnénk végezni munkánkat, hogy vendégeink úgy érezzék magukat nálunk, mintha barátaikhoz, családtagjaikhoz érkeztek volna vendégségbe. Legnagyobb elismerés, ha távozáskor azt halljuk: „finom volt az ebéd”, vagy „visszatérünk máskor is”. Ez olykor nagyobb kitüntetés számunkra, mint számos szakmai díjaink némelyike. A Sunday Brunch vagy más néven Torkos Vasárnap az egyik legnépszerűbb ajánlatunk. Nem kizárólag kulináris ajánlat, mégis most erre a csomagra hívom fel a figyelmet, mert nagyszerű kikapcsolódási lehetőség a családoknak és baráti társaságoknak egyaránt. Ezen a napon 12-15 óráig korlátlan étel és italfogyasztást kínálunk, ahol végig lehet kóstolni egy komoly repertoárt svédasztalos vagy speciális Sunday Brunch étlapunkról, míg a wellness részlegünket panoráma medencéinkkel együtt reggel 8-20 óráig szintén korlátlanul lehet használni. 

 

Visegrád hagyományos vadászati környék. Milyen ételt ajánlana ennek fényében ebédre vagy vacsorára nem szállóvendégeik részére?

Éttermünkben természetesen a visegrádi hagyományokhoz igazodva nagyrészt házias és klasszikus ételeket készítünk, néhány nemzetközi fogással kiegészítve. A vadban és halban gazdag fenséges vidéken a zsákmányszerző kiruccanások a múltban legtöbbször lakomával és mulatozással értek véget. Ezért az ide érkező vendégeinket is hasonló lakomában részesítjük, akik leginkább vadételeinkre kíváncsiak, így a méltán közkedvelt vadragu levest és/vagy a szarvasburgert ajánljuk kollégáimmal leggyakrabban. Mindkettő a ház titkos receptje alapján készül, de a hideg beköszöntével érdemes feljönni egy ízletes kacsasültre vagy egy magyaros gulyáslevesre is, amit sok vendégünk véleménye szerint hazánkban a legfinomabbra mi készítjük el.

A gasztronómián és természetesen a szálloda szolgáltatásain túl miért érdemes még leginkább idejönni?

Szállodánkból nyílik hazánk legszebb kilátása. Ha valaki csak egy fényképet vagy szelfit akar készíteni és nem fogyaszt, annak is örülünk. Éttermünknél csak hatalmas panoráma ablakaink nagyobbak, így nem lesz útban az sem, aki csak egy fotót szeretne emlékbe. Büszkék vagyunk arra, hogy nemcsak az ételeink finomak, hanem innen látható Magyarország legszebb látképe is. Bárkit örömmel látunk szállóvendégként, de éttermünk jól megfelel munka, baráti, családi vagy esküvői ebéd és csapatépítő, céges illetve esküvői vacsora megrendezésére is. Természetesen rugalmasak vagyunk és az egyedi igényeknek is meg tudunk felelni.

 

Jót kirándultunk, bőségeset és finomat ebédeltünk káprázatos környezetben, majd hazaindultunk. Útközben visszafelé azon gondolkoztunk, olykor önfeledten nézzük mások különleges magaslatokban készült képeit, miközben egy karnyújtásnyira tőlünk, mi magunk is megcsodálhatjuk kedvenc folyónk páratlan panorámáját a vendéglátás fellegvárából, megkóstolhatjuk az étteremvezető által ajánlott nagyszerű ételek egyikét, napközben pedig élvezhetjük a wellness jótékony hatásait. A testi és lelki egyensúly eléréséért természetesen egy Silvanusban eltöltött hétvégénél, Sunday Brunchnál, ebédnél vagy vacsoránál többet kell tennünk, de kezdetnek a szakember által javasolt ajánlat jó ötlet lehet minden olvasónk számára.  

Szerző: 2PE

https://www.facebook.com/panoramaetterem/

KirakatHotel SilvanusDunakanyarvisegradHotel Silvanus Panoráma étterem

Ajánljuk még