2024.03.29, Péntek
Női kosárlabda Euroliga - Hosszabbításos sikerrel főtáblára jutott a Szekszárd
Illusztráció, pixabay.com

Női kosárlabda Euroliga - Hosszabbításos sikerrel főtáblára jutott a Szekszárd

MTI

2021.09.25. 10:00

Legutóbb a 2013/2014-es szezonban képviselte két csapat - a Sopron és a Győr - a magyar színeket az Euroligában.

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd hosszabbítás után 63-56-ra legyőzte a házigazda Sepsi-SIC együttesét szerdán a női kosárlabda Euroliga sepsiszentgyörgyi selejtezőtornáján, ezzel feljutott a főtáblára.

A bajnoki ezüstérmes tolnaiak kedden 80-70-re verték a török Kayserit, így második meccsükön annak a tudatában léptek pályára, hogy egy újabb győzelemmel megnyerik a minitornát, és feljutnak a kontinentális elitet felvonultató Euroliga legjobbjai közé.

Az első negyedben jól védekeztek a hazaiak, és három pontos előnyt harcoltak ki, ám még a nagyszünet előtt sikerült fordítania az Atomerőműnek. A fordulást követően is fej fej mellett haladt a két gárda, majd a harmadik negyed hajrájában 43-37-re ellépett az egyre jobban védekező Szekszárd. A záró felvonásra összeszedte magát a Sepsi, fordított.

Az utolsó percek több fordulatot hoztak, az utolsó kosár a hazaiké volt, így 54-54-gyel zárult az alapjátékidő. A hosszabbításban Studer Ágnes remekelt, öt pontot szórt, és ezzel ő volt a nyerőember.


Hét éve nem volt két magyar csapaz az euróligában 

A Szekszárd legjobbja a magyar válogatott Goree Cyesha lett 15 ponttal. A szekszárdiak 2017-ben és 2018-ban nem jutottak tovább az Euroliga-selejtezőből, az akkori csapatból Bálint Réka, Studer Ágnes és Gereben Lívia volt ott ezúttal is Djokics Zseljko vezetőedző keretében.

A selejtezőtorna győztese az Euroliga főtábláján, a második és a harmadik helyezett pedig az Európa Kupában folytatja szereplését. A magyar bajnok Sopron Basket automatikusan az Euroliga 16 csapatos főtábláján szerepel, méghozzá a B csoportban. A Szekszárd az A jelű nyolcasba kerül a címvédő Jekatyerinburg, a szintén orosz MBA Moszkva, a francia Montpellier, az olasz Venezia, a lett Riga, a cseh USK Praha és a spanyol Salamanca mellé.

Legutóbb a 2013/2014-es szezonban képviselte két csapat - a Sopron és a Győr - a magyar színeket az Euroligában.

Az Euroliga csoportköre október 6-án kezdődik.

Helyi hírekSzekszárdAtomerőmű KSC Szekszárdkosárlabda