2024.04.24, Szerda
Március elsején megkezdik a paksi Szentháromság tér felújítását
Paks Szentháromság tér Fotó: kincsestolnamegye.hu/Babai István

Március elsején megkezdik a paksi Szentháromság tér felújítását

telepaks.net

2021.02.28. 10:00

A beruházás során megtörténik a csapadékvíz-elvezetés és az ivóvízhálózat rekonstrukciója, a járdák térkő burkolatot kapnak és korszerűsítik a közvilágítást is.

Hirdetés

Az építkezés körülbelül fél éven keresztül meg fogja határozni a környék lakóinak közlekedését, mindennapjait is. Kérjük a lakosság, valamint a közlekedők türelmét és megértését – fogalmazott Pálmai Klára, az egyes körzet önkormányzati képviselője – olvasható a telepaks.net oldalon.

Szabó Péter polgármester azt mondta, hogy a Szentháromság tér a város közlekedésében nagyon fontos szerepet betöltő centrum. A terület a Malomhegy, valamint a Petőfi, a Jámbor Pál, és a Deák Ferenc utcák forgalmának kapcsolódási pontja, de itt található a Paksi Bezerédj Általános Iskola, a földhivatal és egy kisbolt is. – Háromszázharminc millió forintból újul meg az elkövetkező száznyolcvan nap alatt a Szentháromság tér. A lakótelepen átadott központi parkot követően, most az óvárosban is egy nagy köztér újul meg – tette hozzá.

A beruházás során megtörténik a csapadékvíz-elvezetés és az ivóvízhálózat rekonstrukciója, a légkábelek földkábeles kiváltása, az úttest aszfaltburkolatú lesz, a járdák pedig térkő burkolatot kapnak. Emellett korszerűsítik a közvilágítást és megvilágítást kap a szoborcsoport. A polgármester arra is kitért, hogy a Bezerédj általános iskola előtt lévő dombot elbontják, ezzel szellősebb lesz a tér, és átláthatóbb a közlekedés. Az építkezés ideje alatt a gyalogosok közlekedése megoldott lesz, az autósforgalom elől azonban lezárják területet a szakemberek.

További információ a telepaks.net oldalon olvasható.

Helyi hírekPaksTolna megyerekonstrukció