2024.04.20, Szombat

Óvodás és nyugdíjas is szedte a szemetet Tolnán

tolna.hu

2017.09.24. 09:57

Harmadszor csatlakozott a tolnai önkormányzat a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű országos akcióhoz. A városban így közel hétszázan tettek a tisztább környezetért.

Hirdetés

Tavaszi időpont helyett idén ősszel hirdették meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért országos akciót, amelyhez immár harmadszor csatlakozott a tolnai önkormányzat.

Tavasszal, még az eldobált hulladékokat elfedő vegetáció „beindulása” előtt, a TOVÁBB Szabadidős Társaság rendezett egy kisebb léptékű civil hulladékgyűjtést a városban. Pénteken délután viszont több százan – fiatalok és idősek egyaránt – indultak el szemétteleníteni a közterületeket.

Az akcióhoz ezúttal a Wosinsky, a Széchenyi és a mözsi I. István iskola (több mint ötszáz diák és tanáraik), tizenegy civil szervezet tagjai (köztük nyugdíjasok és sportolók), négy önkormányzati intézmény dolgozói, sőt még a Pitypang óvoda néhány kisdedje, óvónők és szülők is részt vettek a szemétszedésben. Így Tolnán összesen közel hétszázan igyekeztek tenni azért, hogy szebbé, tisztábbá váljon közvetlen környezetük.

Köztük volt Appelshoffer Ágnes polgármester is, aki örömének adott hangot amiatt, hogy Tolnán minden eddiginél többen csatlakoztak az akcióhoz. Emellett azt is örvendetesnek tartotta, hogy tapasztalatai szerint – bár külterületeken sajnos ezen a településen is vannak illegális hulladéklerakó helyek –, a város közterületei alapvetően nem szemetesek.

A pénteki akció során egyébként Tolnán mintegy négyszáz zsáknyi hulladék gyűlt össze. A szemétszedés résztvevői közül a diákok csokit kaptak, a felnőtteket pedig babgulyás estebédre várták a Duna-partra.

Helyi hírekTolnahulladékgyűjtésTeSzedd!