2024.03.29, Péntek

Megújult a bonyhádi Ficánka Óvoda

bonyhad.hu

2017.09.05. 09:52

A gyerekek mellett a szülők is elismerően szóltak a felújításról, megköszönve a városvezetés munkáját.

Hirdetés

A nyári szünet nagy szervezést és a kivitelező korrekt hozzáállását igényelte – fogalmazott Filóné Ferencz Ibolya az épület átadóján. A polgármester szerint amit emberileg meg lehetett tenni, megtette mindenki, akinek köze volt a projekthez. Külön öröm, hogy a fejlesztés a gyermekjóléti alapellátás színvonalát javítja, és összesen öt tagintézmény – az izményi, a kisdorogi, a kisvejkei, a váraljai és a már említett bonyhádi – felújítása és bővítése valósul meg.

A 350 millió forintos beruházás az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával, TOP forrásból történik. Bonyhádon teljes belső felújítást végeztek belső nyílászáró- és burkolatcserével, a gépészeti és a villamos hálózat korszerűsítésével. Hőszigetelték a tetőt, kerítést cseréltek, akadálymentesítettek, napelemeket helyeztek fel, és tornaszobát is kialakítottak. A bővítés lehetővé teszi a bölcsődei férőhelyek számának emelését 12 férőhellyel, ez pedig a fiatalok helyben tartása miatt kiemelten fontos.

A hétfői ünnepségen a polgármester mellett Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Horváth Klára, a Varázskapu Bölcsőde és Óvoda intézményvezetője is köszöntötte a jelenlévőket, majd az ovisok kedves kis műsora következett. A megújult épületet Aradi András evangélikus esperes és Mészáros Zoltán református lelkész áldotta meg az átadását megelőzően.
 

Forrás: bonyhad.hu

Helyi hírekBonyhádTOP pályázatokfelújítás2017Ficánka Óvoda