2024.04.19, Péntek

Bútort is nyerhet a következő paksi Spájzon

paksihirnok.hu

2017.09.04. 14:29

A Spájzok, de más paksi rendezvény történetében sem volt még arra példa, hogy a helyszínen követhessék végig a látogatók, hogyan változik egy régi fényétől, bájától megkopott bútor újjá.

Hirdetés

A Spájzok, de más paksi rendezvény történetében sem volt még arra példa, hogy a helyszínen követhessék végig a látogatók, hogyan változik egy régi fényétől, bájától megkopott bútor újjá. A szeptember 9-i Szent István téri piacon nem csak megnézhetik, de meg is nyerhetik a vásárlók a helyszínen újraálmodott és saját kezűleg újjávarázsolt ládát.

A régi fabútort Iványi Krisztina, az atomerőmű operatív kommunikációs vezetője, az Alkotó Energia pályázat háziasszonya saját kezűleg újítja fel a Spájzon és a rendezvény idején örömmel fogadja a bútorfestéssel, bútorfelújítással kapcsolatos kérdéseket, a DIY (Do It Yourself!, azaz Csináld magad!) rajongóit. A Spájzon megújuló fabútort bárki megnyerheti, csupán egy nyerőszelvényt kell kitöltenie és bedobnia a piacon kihelyezett gyűjtőedénybe.

A szeptember 9-i helyitermék-vásáron egy másik kiegészítő rendezvény keretében hagyományos szilvalekvár készül el a helyszínen. A befőzést Nagyszokoly önkormányzata koordinálja, amelynek standját mindenképpen érdemes felkeresni, hiszen kóstolót is tartanak a befőzés alatt. A „nagymama szilvalekvárját” nem csak megkóstolni lehet, hanem haza is vinni, ahogy a több mint 20 megyei termelő nagyszerű egyéb termékeit is. Emellett a szokásos módon ingyenes játszóházzal várják a családosokat a szervezők, valamint finom falatokkal Peszter László jóvoltából. A Spájz 9-től 15 óráig tart a Szent István téren.

 

Forrás: paksihirnok.hu

Helyi hírekPakscsaládi programokspájzbútor