2024.03.29, Péntek

Jubileumi halászléfőző versenyt rendeznek Dunaföldváron

dunafoldvar-muvhaz.hu

2017.08.01. 11:33

2017. augusztus 20-án immár huszadik alkalommal gyűlnek össze a halászléfőző csapatok Dunaföldváron azért, hogy megmérkőzzenek a legjobb halászléfőző címért.

Hirdetés

A szervezők szeretnénk, ha ezen a kerek évfordulón, minél többen részt vennének, mert nem csak Dunaföldváron készül kitűnő halászlé. Várják a főzőket a Tisza és a Balaton környékéről is illetve bárhonnan, ahol hagyománya van ennek a nemes ételnek.Az idei verseny a Szabadtűzi Lovagrend szakmai védnökségével, értékes nyereményekkel zajlik majd. A zsűri elnöke Németh József Venesz-díjas séf lesz.

Nevezési díj nincs és mindenki olyan halból főzheti a halászlevet, amit a legjobban szeret. Természetesen sátrat, asztalt és padot idén is minden versenyzőnek biztosítanak. Jelentkezhetnek magánszemélyek, baráti társaságok, civil szervezetek és cégek. A szakács személyét minden esetben kérik megnevezni, mert a díjakat névre szólóan fogják átadni.

A versenyen kizárólag halászlevet lehet főzni és mindenképp szükséges egy előzetes regisztráció.

A verseny 9 órakor kezdődik, a zsűrizés pedig folyamatos, ahogy elkészülnek a versenyművek - de legkésőbb 12:30-ig - le kell adni egy adag halászlevet. Az eredményhirdetés várhatóan 14:00 óra körül a színpadon lesz, ahol utána egészen hajnali 2-ig színes programok várnak mindenkit.

Az augusztus 20-i tervezett programokról ITT olvashat bővebben.

 

Forrás: dunafoldvar-muvhaz.hu

Helyi hírekhalászlédunaföldvárDuna-partgasztronómiafőzőverseny