2024.03.28, Csütörtök

Idén is remekeltek a dombóvári bábudöntők

dombomedia.hu

2017.08.28. 15:17

2017-ben augusztus 24. és 27. között rendezte meg a Dombóvári Szövetkezeti Spartacus SE az Ivanich Antal utcai csarnokban a veretes múlttal rendelkező Kaposmenti Kupát.

Hirdetés

Az 1961-ben útjára indított és ezúttal már a 65. alkalommal lebonyolított vetélkedésen helyi pétfürdői, kaposvári, szekszárdi, kurdi, komlói, alsómocsoládi és csurgói bábudöntők mérték össze ügyességüket.  

Az igazolt versenyzők csapatainak versenyét a Dombóvári Szövetkezeti Spartacus SE nyerte meg a szekszárdi és a csurgói gárda előtt. Egyéniben az aranyérmes együttes tagja, Illés József győzött 543 fás teljesítménnyel a szekszárdi Szabó István és a csurgói Kiss Lajos előtt. A legjobb telizőnek a vendéglátók versenyzője, Lehmann István bizonyult, míg a legjobb taroló címét a komlói Rupa István érdemelte ki.

A hölgyek mezőnyében teljes dombóvári siker született, Veres Ildikó érdemelte ki az aranyérmet, másodikként Kiss Gabriella zárt, harmadikként Ábrahám Márta végzett.

Az amatőröknél a csapatok megmérettetése kaposvári fölényt hozott, a dobogó mindhárom fokára a somogyi megyeszékhelyről érkezett gárda tagjai léphettek. Első a Töketlen Tekések lett, az ezüstmedáliát a Pecások érdemelte ki, harmadik helyen a Kinizsi BK végzett. Egyéniben Radics Tamás, Vörös Gábor, Molnár Rudolf volt a sorrend, valamennyien kaposváriak. A Főnix Dombóvár együttesében gurító Polecsák Tímea szerezte meg a legjobb telizőnek járó serleget. Tarolásban a kaposvári Ulrich Sándor diadalmaskodott.

 

Forrás: dombomedia.hu

Helyi hírekvetélkedőDombóvárverseny2017teke