2024.04.19, Péntek

Energetikai felújítást kap a bonyhádi zeneiskola

bonyhad.hu, Bonyhád Város Önkormányzata

2017.08.22. 13:23

Bonyhád Város Önkormányzata 2017. augusztus 1-jén elkezdte A bonyhádi zeneiskola épületének energetikai korszerűsítése elnevezésű projekt megvalósítását.

Hirdetés

Bonyhád Város Önkormányzatának hosszú távú célja, hogy öngondoskodóvá, önfenntartóvá váljon. A városvezetés ezért is érdekelt abban, hogy a 100%-ban önkormányzati tulajdonban lévő épületek energiahatékonyságot célzó fejlesztései megvalósuljanak.

A projekt megvalósulási helyszíne a Bonyhádi Általános Iskola Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Intézményegységének épülete, ahol a bonyhádi Zeneiskola működik. A fenntarthatóság szempontjából a legfontosabb feladat az épület energia veszteségeinek csökkentése és a hőtermelés optimalizálása.

A beruházás költségmegtakarítást eredményez, hozzájárul az intézmény primerenergia-fogyasztásának mérsékléséhez és a fosszilis üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését is szolgálják. Megvalósul az épületet határoló felületek energetikai korszerűsítése, valamint a költségoptimalizált követelményszint elérése (lábazati fal, homlokzati fal, nyílászárók és padlásfödém tekintetében). A megvalósítás során nagy figyelmet fordítunk az épület homlokzati struktúrájának, megjelenésének megőrzésére. Az épület vizesedési problémáinak megoldása a felújítás során a cél érdekében feltétlen szükséges, ennek költsége nem elszámolható, ezt önkormányzati önerőből valósítja meg. A projektgazda vállalja továbbá a projektarányos akadálymentesítést is.

 

Forrás: bonyhad.hu, Bonyhád Város Önkormányzata

Helyi hírekBonyhádenergetikai korszerűsítésberuházásönkormányzatBonyhádi Általános Iskola Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola