2024.03.29, Péntek

Bátaszékre érkezik a paksi bővítést bemutató kamion

bataszek.hu

2017.08.31. 15:05

Az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató interaktív kiállítás 2017. szeptember 25-én, hétfőn érkezik Bátaszékre a Piactér parkolójába.

Hirdetés

Az interaktív kamion megtekintésére szeptember 1. 15:00 óráig előzetes bejelentkezéssel lehet jelentkezni a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület +36 74 493 037-es telefonszámán.

Az interaktív tájékoztató kamion feladata mobil látogatóközpontként megismertetni Magyarország lakosságával az atomenergiát, annak fontosságát, biztonságos és környezetkímélő felhasználását, a hazai energiatermelésben betöltött kiemelt szerepét. A kamion üzemeltetésének célja, hogy azok számára is elérhetővé tegye ezeket az információkat, akiknek nem áll módjukban felkeresni a szintén széleskörű tájékoztatást nyújtó paksi Tájékoztató és Látogatóközpontot. A kamion 2009 óta járja az ország különböző településeit, fesztiváljait, rendezvényeit, hogy minél többen megismerkedhessenek az atomenergiával.

A látogatók interaktív táblákon ismerhetik meg az atomenergiát, a Paksi Atomerőmű üzemelő négy blokkját, valamint a két új atomerőművi blokk létesítését. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Paks II. projekt eddigi eredményeibe, tájékozódhatnak a beruházás jelentőségéről, társadalmi, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről. A vendégek számtalan fotót láthatnak a Paks II. projekt eddigi mérföldköveiről, eseményeiről. Emellett kisfilmek révén megismerhetik többek között a 3+ generációs VVER-1200-as blokktípust, valamint virtuális sétát tehetnek egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben. A látogatók felmérhetik a témában szerzett tudásukat is, a tesztgépeken adott megfelelő számú helyes válaszért tárgynyereményben részesülnek.

 

Forrás: bataszek.hu

Helyi hírekkiállításPaksi bővítésBátaszékatomenergia2017 szeptemberinteraktív kamion