2024.04.19, Péntek
Földi szúnyogirtást tartanak Tamásiban
Kép: tamasi.hu

Földi szúnyogirtást tartanak Tamásiban

katasztrofavedelem.hu, tamasi.hu

2017.07.25. 11:12

2017. július 27-én csütörtökön földi szúnyoggyérítést végeznek Tamásiban, a város területén, a napnyugta utáni időszakban.

Hirdetés

A június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig összesen 504 ezer hektáron végeztek szúnyoggyérítést a szakemberek. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten mintegy 18 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen. Az elmúlt héten Csongrád és Bács-Kiskun megyében, valamint a Velencei-tó térségében a második gyérítési programot bonyolították le, Zala megyében és Székesfehérváron pedig az első kezelésekre került sor. Kiterjedt munkálatokat végeztek Győrben és térségében, Tolna megyében pedig részleges szúnyoggyérítésre volt szükség, vagyis nem minden települést érintettek a munkálatok.

Az önkormányzatok azonban a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, így Tamásiban az RSZ-COOP Légiszolgáltató Kft. végez földi szúnyoggyérítést a csütörtöki nap folyamán.

Rossz idő esetén a védekezés (pótnap) 2017. július 28. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre. A földi gyérítést a napnyugtát követő időszakban végzik.

 

Forrás: katasztrofavedelem.hu, tamasi.hu

Helyi hírekTolna megyeönkormányzatTamásiszúnyoggyérítésszúnyogirtás