2024.04.19, Péntek

Felújítják a dombóvári távhőrendszert

dombomedia.hu

2017.07.15. 19:26

A munkálatokat augusztus végig befejezik.

Hirdetés

A Veolia Energia Magyarország Zrt. szakemberei távhővezetékeket, továbbá 50 kezelőaknában összesen 200 darab távhőszerelvényt cserélnek ki.

A városban nyolc helyszínen folynak a szerelési munkálatok, jelenleg a Pannónia, Teleki, Dombó Pál és az Ady utcában. A távhőrendszer felújítását már évek óta végzik, a munkát idén fejezik be. Ennek eredményeképpen teljesen megújul a dombóvári távhőrendszer, hiszen nemcsak a teljes 9,2 km hosszú hálózat cseréjét végzik el, hanem a kezelőaknákban található elzáró szerelvényekét is – mondta Hevesi Róbert, a cég területi vezetője. A cég képviselője hozzátette, a rekonstrukció jelentősen csökkenti a hőveszteséget, illetve nagymértékben javítja az ellátásbiztonságot.

A cég kéri a lakosok türelmét és megértését, mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak. Ám a technológia megköveteli a rendszerek víztelenítését az újonnan kiépített vezetékszakaszok üzembe helyezésénél, ebből adódóan várhatóan több alkalommal is, rövid ideig tartó melegvíz-hiányra kell számítani.

 

Forrás: dombomedia.hu

Helyi hírekfelújításDombóvártávfűtés