2024.03.29, Péntek

Átadták az idei Pongrácz-díjat

paks.hu

2017.06.24. 10:16

A Pongrácz Sándor-díjat az egészségügyben dolgozók elismerésére alapította a Paks város képviselő-testülete, és 1999 óta minden esztendőben a Semmelweis-napi városi ünnepségen adják át. Az kitüntetést évente egy főnek ítélik oda, páros évben orvos, páratlan évben szakmai munkát segítő dolgozó kaphatja meg.

Hirdetés

Kernné Béda Erika vehette át idén a Pongrácz Sándor-díjat. Ahogy a méltatásban elhangzott, már nyolcadikosként tudta, hogy az egészségügyben szeretne munkálkodni, ennek megfelelően végezte tanulmányait. 1982-től dolgozik a paksi egészségügyben szakápolóként. Az eltelt 35 év alatt általános ápolói és asszisztensi végzettsége mellett megszerezte az üzemi nővéri és OKJ-s ápolói képesítést is. Folyamatosan dolgozott Paks háziorvosi körzeteiben és az üzemorvosi ellátásban. 2007 óta dr. Czigler Csaba háziorvosi körzetében látja el feladatait a betegek legnagyobb megelégedésére. Főállása mellett 2009 óta a központi orvosi ügyelet munkájában is részt vesz., 2012-től főnővér, 2014 óta az ügyelet vezetője, a gyógyszerrendeléstől az autók vizsgáztatásáig minden területen otthonosan kell mozognia. A 13 települést ellátó ügyelet zökkenőmentes, magas színvonalú működését, a betegek lehető legjobb ellátását szívügyének érzi. Összekötő kapocs a polgármesteri hivatal és az ügyeletet működtető Emergency Kft. között, 2016-ban Erika munkáját a cég Az év dolgozója címmel ismerte el.

Az esten Szabó Péter alpolgármester köszöntötte az ünnepelteket. Az Erzsébet Nagy Szállodában tartott városi ünnepséget megelőzően Pongrácz Sándor emlékkiállítást nyitottak meg a Városi Múzeumban.

 

Forrás: paks.hu

Helyi hírekPaksegészségügykitüntetésképviselő-testületPongrácz Sándor-díj