2024.03.29, Péntek

Közel 1,8 milliárdot nyert Bonyhád a TOP pályázatokon

bonyhad.hu

2017.05.10. 13:14

Az elnyert forrásból a város jövőjét jelentős mértékben meghatározó beruházások és fejlesztések valósulhatnak meg.

Hirdetés

– Nagyon vártuk már azt a napot, amikor a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elért sikereink kapcsán (TOP) megoszthatjuk örömünket a városlakókkal. Sokan és sokat dolgoztunk a pályázatok előkészítésén, most egy új korszak kezdődik az életünkben: a megvalósítás ideje – mondta a témában tartott május 9-i sajtótájékoztatón Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere megköszönte a támogatást, különös tekintettel Magyarország Kormányának. Megjegyezte, a sikeres pályázati szereplés révén 4,3 milliárd forint lett a város idei költségvetése, amelyből minden eddiginél több, 62 százalék a fejlesztés aránya – és ez még tovább növekedhet, ha a többi projekt is kedvező elbíráslásban részesül.

– A most elnyert közel 1,8 milliárdos forrásból olyan beruházásokat, fejlesztéseket valósíthatunk meg, amelyek pozitívan befolyásolják Bonyhád jelenét és jövőjét, ezáltal valamennyi lakos életét – ezt már dr. Égi Csaba, a város alpolgármestere tette hozzá.

– Ahogy az előkészítő munkában, úgy a megvalósításban is számíthat a segítségünkre Bonyhád! – jelentette ki Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője ugyancsak örömmel beszélt a pályázati sikerről, amely mint hangsúlyozta, nem csak Bonyhádot érinti, hiszen a projektek túlmutatnak a város határain. – A Kormány elkötelezett a helyi gazdaság fejlesztése, a munkahelyteremtés és a családok támogatása mellett, a TOP-os pályázatok pedig valamennyi korosztályt érintenek – erősítette meg az államtitkár.

 

A beruházások főbb jellemzőiről itt olvashat: http://www.bonyhad.hu/hirek/top-on-a-munka-kozel-18-milliard-forint-palyazati-forrashoz-jutott-bonyhad.html

 

Forrás: http://www.bonyhad.hu ,Vizin B

Helyi hírekBonyhádpályázattámogatásfejlesztésTOP