2024.03.29, Péntek

Pakson is reggelivel várják a bicikliseket

paks.hu, paksihirnok.hu

2017.04.21. 14:11

Először csatlakozott Paks a Bringás reggeli elnevezésű országos kezdeményezéshez, mely során reggelivel kínálják a kerékpárral közlekedőket.

Hirdetés

2017. május 4-én négy helyszínen várják a kerékpárosokat: a Tourist Infónál, a városháza előtt, az Építők úti üzletsoron, valamint az atomerőmű F2 portájánál. A Magyar Kerékpárosklub Bringás reggelijének célja a kerékpározás népszerűsítése, ami egyszerű, olcsó és gyors közlekedési mód. Paks először csatlakozik a kezdeményezéshez.

A bicikliutak száma folyamatosan gyarapodott az elmúlt években Pakson, az önkormányzat jelenleg is pályázik kerékpárúthálózat-fejlesztésre. A Paks–Dunakömlőd illetve a Paks–Györköny út kiépítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban remélnek forrást. A Bringás reggeli mellé szívesen odaállt a város, hiszen szeretné népszerűsíteni a tömegközlekedés mellett a kerékpáros közlekedést, hogy elkerülhetők legyenek a reggeli és a délutáni dugók.

A képviselő-testület áprilisi ülésén döntött arról, hogy Paks csatlakozik a Klímabarát Települések Szövetségéhez, ami pályázati lehetőségeket is jelent, többek között kerékpárút-építésre.

 

Forrás: paks.hu, paksihirnok.hu

Helyi hírekPakskerékpározásMagyar Kerékpárosklub BringásKlímabarát Települések Szövetségekerékpárút-építés