2024.04.25, Csütörtök

Idén a sportcsarnok felújítása lesz Bonyhád legfontosabb projektje

bonyhad.hu

2017.02.19. 13:55

2017. február 16-án Bonyhád képviselő-testülete elfogadta a város 2017-es költségvetését. A főösszeg közel 2,6 milliárd forint, mely Magyarország Kormánya által a sportcsarnok felújítására biztosított 674 milliós támogatásnak köszönhető. Ez az év egyik, ha nem a legfontosabb napirendi pontja – fogalmazott a költségvetési-tervezet felvezetésében Bonyhád polgármestere.

Hirdetés

– Idén is takarékos, ugyanakkor biztonságos, jól átgondolt költségvetése lett a városnak. A legfontosabb cél a gazdálkodás egyensúlyának megtartása, az önkormányzat, annak valamennyi intézménye, a közös önkormányzati hivatal és a városüzemeltetés működésének biztosítása mellett. Sokan és sokat dolgoztunk ennek megalkotásán, köszönöm valamennyi kollégám munkáját – hangsúlyozta Bonyhád polgármestere. Hozzátette, nem túl gyakori az az arány, amit a mostani büdzsé is mutat, vagyis a 64,7%-os működési, valamint a 35,3%-os fejlesztési eloszlást. Legutóbb két éve volt ilyen kedvező, amikor a Kormány 750 millió forintot biztosított a városnak. - Ugyanakkor bizakodva mondom, hogy ez az arány akár még ennél is kedvezőbb lehet, sőt, meg is fordulhat, ha a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, közel 5,5 milliárd forint forrásigénnyel benyújtott pályázataink jelentős része kedvező elbírálásban részesül. Az soha nem látott, örömteli helyzetet teremtene, és mindez hamarosan, kora tavasszal kiderül – ismertette Filóné Ferencz Ibolya, megjegyezve, hogy két, konzorciumban benyújtott pályázatuk már nyertes. Az egyik egy foglalkoztatást-támogató projekt, a másik pedig a Spar áruházhoz tervezett körforgalom megépítését lehetővé tevő.

A február 16-i tanácskozás nyílt ülésén összesen 15 napirendről döntöttek a képviselők, valamennyinek zöld utat adtak szavazatukkal.

Helyi hírekBonyhádköltségvetéssportcsarnokképviselő-testület