2024.04.20, Szombat

A gyümölcspárlatok kóstolására is jutott idő a hagyományteremtő disznóvágáson

bonyhad.hu

2017.02.27. 11:19

Hagyomány teremtő jelleggel rendezet disznóvágást a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége Bonyhádon a Székely Házban. A disznóvágás remek lehetőséget teremtett a találkozásra, és arra, hogy a különböző generációk ismerkedjenek a tradíciókkal.

Hirdetés

A sertés feldolgozása a hagyományoknak megfelelően zajlott, így például rémfa helyett deszkán darabolták fel az állatot, valamint szalmával pörzsölték.

A nap folyamán ízletes fogások, jellegzetes nemzetiségi ételek kerültek az asztalra, mint a galuska, kolbász, vagy épp a székelyföldi alapanyagokból készült juhtúrós kukoricadara. Az összejött közel 80 fős csapat végig jó hangulatban, zökkenőmentesen, és legfőképp nagy élvezettel végezte dolgát. A sok munka mellett pedig még ízletes gyümölcspárlatok kóstolására is maradt idejük.

Szintén szombaton, már a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban remek hangulatú jótékonysági egészségügyi bált tartott a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet, amelynek bevételeit a kórházi MINVASÍV Alapítvány támogatására fordítják.

Helyi hírekBonyhádBukovinai Székelyek Országos Szövetségedisznóvágáshagyományteremtés