2024.04.19, Péntek

Sportpark kerül kialakításra a József Attila lakótelepen

tamasi.hu

2017.01.15. 12:19

Sikerrel pályázott egy új sportpark megépítésére Tamási Város Önkormányzata. A munkálatok várhatóan tavasszal kezdődnek.

Hirdetés

A kormány döntése alapján kültéri sportparkok építésére irányuló program indult Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program elnevezéssel 2016. júliusában.

A könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható, igényes szabadtéri létesítményekben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket.

A sportparkok megépítésére augusztus közepéig nyújthattak be kérelmet a települési önkormányzatok.
Magyarország Kormánya számára kiemelten fontos a mindennapos sportolás, melyet könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel kíván vonzóvá tenni. A mozogni vágyó lakosság legkönnyebben saját lakóhelyén érhető el, azonban számos településen még további fejlesztésekre van szükség annak érdekében, hogy a sportolni vágyók megfelelő környezetben tölthessék el szabadidejüket, anélkül, hogy ehhez máshová kelljen utazniuk.

A sportparkok építésére a települési önkormányzatok nyújthattak be kérelmet a lakosságszámmal arányosan.
A Program keretében 150 négyzetméter alapterületű sportpark épül a településen a József Attila lakótelepen. A létesítmény alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, speciális gyakorlatok elvégzésére.

A támogatás nem pénzalapú, a sportparkok építése esetén nem kellett önerőt vállalni.

Helyi hírekpályázatprojektTamásisportparklakótelep