2024.04.20, Szombat

Mentőakcióba lendült a sióagárdi polgárőrség

polgarorok.hu/Hladon Sándor

2017.01.26. 13:19

Szokásos útjára indult Kelemen Nikoletta a Sióagárdi Polgárőr Egyesület lovas polgárőre, aki hetente többször közel 40 kilométer is lovagol, főleg Sióagárd külterületén. A lovaglás közben ezúttal egy jégbe fagyott őzet is talált a Sárvíz partján.

Hirdetés

A Szekszárdtól 8 kilométerre található település egyik oldaláról a Sárvíz, a másik részéről a Sió fogja össze. A lovas polgárőr a Sárvíz parton lovagolt, amikor észrevette, hogy a befagyott vízben egy őzike áll, aki alatt valószínűleg a vékony jég beszakadhatott és sajnos mozdulni sem tudott.

Nikoletta értesítette a szolgálatban lévő polgárőröket és Deák Péter járőrvezető a hívás után két ifjú polgárőrrel, Frank Erikkel és Fodor Patrikkal siettek a helyszínre.

A mentőakciót nehezítette, hogy a vékony jégre elővigyázatosság miatt nem lehetett rámenni, így hirtelen ötletként, a lóról leszedték az összes kötőféket, és amit csak lehetett. Egy kis ügyességgel és bátorsággal, ezekkel az eszközökkel hurkolták meg és húzták ki az őzikét.

A sikeres mentőakciónak köszönhetően az őzike is egyre jobban lett és kezdett magához térni. A mentés előtt értesített helyi vadász is megérkezett, aki megvizsgálta, és megállapította, hogy sérülés nem található rajta, a teste pedig nem hűlt ki, így további intézkedésre nem volt szükség.

A polgárőrök és a vadász még egy darabig az őz mellett maradtak, aki immár ismételten a mezőket járja, az örök vadászmezők helyett.

Helyi hírekjégSióagárdi Polgárőr Egyesületlovas polgárőrSárvízőz