2024.04.18, Csütörtök

Felvágták a nagycsaládosok jubileumi tortáját

tolna.hu

2017.01.22. 13:23

Minden résztvevőnek jutott abból a hatalmas születésnapi tortából, amelyet a Nagycsaládosok Tolnai Egyesülete megalakulásának huszadik évfordulója alkalmából rendezett eseményen vágtak fel.

Hirdetés

A tolnai Lovardában lezajlott születésnapi bulin száznegyvennyolcan vettek részt, zömében a jelenlegi tagság, szülők és gyerekek, de néhány korábbi egyesületi tag is együtt ünnepelt a mostaniakkal. A rendezvény vendége volt Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere is.

A NTE tevékenysége túlmutat az egyesületi kereteken. Három éven át ők voltak a főszervezői a tolnai kihívás napjának, szerepeltek a televízióban a HovaTovább! vetélkedőben, az elsők között voltak a gáton a dunai árvízi védekezésnél. Mindig lehet rájuk számítani a város közösségi, önkéntes akcióiban is, a tolnai adventi hétvégéken pedig rendszeresen megjelenik a nagycsaládos Mikulás és csapata, cukrot osztogatva minden gyereknek.

Az egyesület 2007-ben az Év Tolna Megyei Civil Szervezete különdíját kapta. 2014-ben pedig elnyerték a várostól az Év Tolnai Civil Szervezete kitüntető díjat.

Mézeskalács szívet és tombolaként szolgáló belépőt is kapott minden megjelent. A program kezdetén Baksainé Kenessei Éva, a szervezet elnöke foglalta össze az elmúlt húsz év történéseit, majd Makó Zoltán szedte versbe a két évtizedet. Az elnök a vezetőségi tagokat és az egyesület első vezetőjét, Lőrincz Lászlót is köszöntötte. Ezután következett a Széles András által készített csoki-, illetve somlói torta elfogyasztása, majd a buli, hajnali fél kettőig. Közben kivetítőről nosztalgiázásként az egyesület életének mozzanatait megörökítő régi videofelvételeket vetítettek, ami szintén nagyon tetszett mindenkinek.

A nagycsaládosok csapata a város egyik legaktívabb civil szervezete. Rengeteg tartalmas programot szerveznek, középpontban a gyerekekkel. Az elmúlt húsz év alatt rendezett egy- és többnapos kirándulásaik során bejárták szinte az egész országot, idén Erdélybe szeretnének eljutni. Rendszeresen szerveztek egyebek mellett sportnapokat, dunai kenutúrákat, ismeretterjesztő előadásokat, színházlátogatást, zenés összejöveteleket, játszóházakat. Részt vettek az országos és a regionális nagycsaládos találkozókon is. Bár az egyesület korántsem dúskál az anyagi javakban, akciós lehetőségekkel, adományokkal rendszeresen igyekeznek segíteni rászoruló családjaikat.

Helyi hírekünnepségjubileumNagycsaládosok Tolnai Egyesületetorta