2024.04.25, Csütörtök

Tánc és mese tette színessé a Tamási örömvasárnapot

infotamasi.hu

2016.12.13. 13:59

Luca-napi búzavetés, Bumberák Maja és Sebestyén István meséi, valamint táncház és karácsonyi énekek voltak a programkínálatban az örömvasárnapon.

Hirdetés

Advent harmadik vasárnapján - mely a hagyományőrzés jegyében telt – a szervezők örömére ismét nagyon sokan jöttek el a Túrmezei Erzsébet rendezvénytérre, hogy együtt töltsék a délutánt és az estét - számoltak be róla a művelődési központ munkatársai közösségi oldalukon. A rendkívül gazdag programot felvonultató, a Hagyományápolással Tamási Kultúrájáért Alapítvánnyal szoros együttműködésben megszervezett Luca napi vigasságon megtelt a művelődési központ előtere, gyerekek, szülők, nagyszülők vettek részt a programon, a gyermekrajz pályázat eredményhirdetésén, a Luca napi búza vetésén, Bumberák Maja zenés-mesés műsorán, Kissné Kecskeméti Eszter, a Pántlika Néptáncegyüttes és a Bartina Zenekar gyermek táncházán. A jelenlévők meghallgathatták Simon Alexandra előadásában a felcsendülő karácsonyi népénekeket, Sebestyén István bukovinai székely meséit, dalait, a Bartina Zenekar karácsonyi dallamait, a Pántlika Néptáncegyüttes Rügyecske és Aprók csoportjának meghitt műsorát.

Advent utolsó hétvégéjén, december 16-tól 19-ig még számos programmal várják a látogatókat, a közös ünneplésre vágyókat.

December 16-án a Musette Harmonika Együttes, Kegye János pánsípművész, 17-én az óvodások, a Würtz Ádám Általános Iskola énekkara, az Őszirózsa Népdalkör, majd Bebe, 18-án a Holló együttes, a Bon-Bon együttes, 19-én pedig a Kapos Kórus ajándékozza meg közönségét bizonyára emlékezetes percekkel.

Helyi hírekadventkarácsonyTolna megyetáncházTamási