2024.04.19, Péntek

25 éves lett a 8 osztályos dombóvári gimi

dombovar.hu

2016.11.30. 15:53

Ennek az évfordulónak az alkalmából tartottak ünnepséget a napokban Dombóváron. A rendezvényre a gimnázium első éveiben ott dolgozók is meghívást kaptak.

Hirdetés

Az Illyés Gyula Gimnázium ebben az évben ünnepli a 8 osztályos tagozat 25 éves évfordulóját, amelyet még 1987-ben dr. Berta Bálint egykori igazgató indított el. Negyedszázada indult az első osztály.

 A cél az volt, hogy egy korai tehetséggondozást biztosítsanak a gyerekeknek – mondta dr. Berta Bálint az évforduló kapcsán a napokban tartott ünnepségen.

Dr. Takács Istvánné volt az első évfolyam osztályfőnöke. Mint mondta, ez volt pályafutásának legszebb időszaka, melyben rengeteg kihívással is szembe kellett néznie. Marika néni ugyanis évekig nagyobbakat, már majdnem felnőtteket tanított, majd mikor bevezették a 8 osztályost, már 10 évesekkel is kellett foglalkoznia, ami már egy új szemléletet kívánt.

Dr. Szenyéri Zoltán, az intézmény jelenlegi igazgatója szerint most is rengeteg különbség van a nyolc és a hagyományos gimnáziumi osztályok között. Előbbiek kétszer annyi időt töltenek az iskola falai között és mérhetően jobb eredményeket is produkálnak – emelte ki.

Az intézmény dolgozói a jubileum kapcsán készítettek egy kisfilmet is, amely megidézi az elmúlt 25 év iskolai történéseit, hangulatát. Az ünnepségen adták át dr. Szőke Sándornénak, a gimnázium egykori tanárának a Szegedi Tudományegyetem által adományozott gyémánt diplomát.

Helyi hírekDombóvárIllyés Gyula Gimnáziumévforduló