2024.04.20, Szombat

Sószobát kapott a bátaszéki Óvoda

bataszek.hu

2016.10.22. 12:06

Simon Csabáné, a Bátaszéki Óvoda igazgatónője fél éve azzal a kéréssel kereste meg az óvodába járó gyerekek szüleit és a bátaszéki és Bátaszékhez kötődő vállalkozókat, hogy támogassák egy sószoba megépítésének a tervét. Az elképzelés támogatásra talált, a sószoba elkészült. 

Hirdetés

A só egészségtámogató hatását szolgálja a 12 m2 sófal, melybe több mint másfél tonna parajdi és himalájai sótömb került beépítésre. A szobában egy somokozó is helyet kapott, ami 2 és fél mázsa őrölt sóval van feltöltve.

A sószobát napi rendszerességgel használják majd a csoportok.

Az óvoda egy gyönyörű ajándékot kapott. A szülők és a vállalkozók olyat tudtak adni az óvodának, ami maradandó, olyan beruházást, amely a város óvodájának a színvonalát növeli, ami hosszú évekig szolgálhatja a fiatalok egészségét. 

 

Miért jó az, hogy az óvodában van sószoba? - azért, mert a sószoba levegője bizonyítottan az egészségmegőrzést szolgálja. Továbbá segíti a légúti betegségek gyógyulását, az asztmás tüneteket pedig enyhíti. Nagyon jó hatással lesz a kisgyermekeinkre, hiszen tudja mindenki, hogy a légúti megbetegedések gyakoriak az óvodás életkorban. Az a száraz sóterápia, amely itt megvalósulhat, orvosilag elismert gyógymód, mellékhatásoktól mentes, rendkívül hatékony és nincs további fenntartási költsége - mondta el Simon Balázsné. 

 

Helyi hírekóvodaBátaszéksószoba