2024.03.28, Csütörtök

Négy ütemben újították fel Tolna legrégebbi középületét

tolna.hu

2016.10.20. 11:56

80 millióba került a 18. század második felében épült egykori ferences kolostor felújítása Tolnán.

Hirdetés

A kétszintes épület az évszázadok során szolgált vallási, katonai, kulturális és oktatási célokat is, jelenleg a Fusz János Zeneiskolának és a Gesztenyéskert Óvodának ad otthont.

Appelshoffer Ágnes polgármester elmondta: a legpatinásabb tolnai középületet fokozatosan újították fel, összesen mintegy 80 millió forintból. A négy lépcsőben megvalósított beruházáshoz a paksi atomerőmű Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) több, mint negyvenmillió forintot biztosított.

2013-ban belügyminisztériumi pályázat segítségével megtörtént az épület fűtéskorszerűsítése, 2014-ben kicserélték a külső nyílászárókat, így jelentősen csökkent az épület energiafelhasználása. Tavaly az ingatlan új tetőt kapott, nemrégiben pedig elkészült a homlokzat felújítása is.

A több száz éves épületnek sikerült nemes és fontos funkciót találni, emellett eredeti stílusát megőrizve modernizálni. A megújított egykori kolostorra büszke lehet az egész város és valószínűleg büszkék lennének az egykori szerzetesek is - fogalmazott a polgármester.

Helyi hírekTolnafelújításkolostorferencesek