2024.04.20, Szombat

Virágokkal az élhetőbb Dombóvárért

2016.08.19. 09:41

Az idei Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen Dombóvár is indul. A megmérettetés középpontjában a mozgalom nevétől eltérően a környezetvédelem, illetve a környezettudatosság áll, a virágok – itt is – csupán díszítő szereppel rendelkeznek.

Hirdetés

2014-ben a város elnyerte a megmérettetésen a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség (MÖFÖSZ) különdíját. - Azóta is folyamatos fejlődést mutat a településkép, illetve a közterületek remek adottságokkal rendelkeznek ahhoz, hogy még több zöldesített tér létesüljön a beépített, belvárosi övezetekben is - nyilatkozta Kiss Péter zsűrivezető.

 

Dombóvár az 50 ezer fő alatti kategória jelöltje, idén 285 falu és város jelentkezett a megmérettetésre. A település 10 évvel ezelőtt nevezett be először a programra, amely összekapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyével. Mindez egy kampánynak is tekinthető, amelyben fontos szerepet játszik a közös európai kulturális és környezeti értékek megóvása.

 

Az 1994. óta töretlen sikerrel működő, országosan ismert mozgalom célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és nem utolsósorban bemutatása, népszerűsítése.
A mozgalom részeként évente kb. 300 település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során megválasztják a legvirágosabb várost,falut és Budapesti kerületet. A nyertes város és falu képviselheti hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében 2017-ben.

Helyi hírekDombóvárvirágos Magyarország