2024.04.26, Péntek

Új adótorony épül Bonyhád-Majoson

bonyhad.hu

2016.08.23. 11:18

Évtizedes problémát oldhat meg az új adótorony.

Hirdetés

Bonyhád Város Önkormányzati Képviselő-testülete múlt heti ülésén kilenc napirendi pontot tárgyalt meg.  

Szó volt többek között a város költségvetésének I. félévi megvalósulásáról.

Ezzel kapcsolatban Vizin Balázs, az önkormányzat kommunikációs munkatársa hangsúlyozta, ugyan nem vonatkozik tájékoztatási kötelezettség a féléves ciklusokra, mégis fontosnak tartják az értékelést. Egyrészt azért, hogy azok, akik figyelemmel kísérik az önkormányzat munkáját tájékozódni tudjanak, másrészt a testület számára is visszacsatolást jelent a beszámoló. A 2016-os I. félévről elmondta: semmilyen rendkívüli esemény nem történt, ami alátámasztja, hogy egy jól átgondolt, előkészített költségvetést fogadott el a grémium februárban.

 

A testületi ülésen szóba került a város pályázatokon való szereplése is. A polgármester méltatta a település pályázatíró csapatának munkáját, akiknek köszönhetően több mint 5 milliárd forintban nyújtottak be támogatási igényeket, és a pályázatok közül mindegyik döntési esélyes, ami bizakodásra ad okot.

 

A majosi városrészben lakókat minden bizonnyal az adótorony építése érdekli legjobban. Évtizedes probléma a településrészen, hogy nincs rendes mobilhálózati kapcsolatuk, sem internet elérhetőségük. Az egyik szolgáltatóval lefolytatott sikeres tárgyalások eredményeként ősszel egy új adótorony épül a majosi sporttelepnél. Ezzel elérhetővé válik a zökkenőmentes mobil kommunikáció és a szélessávú internet, ráadásul az önkormányzat évi 3 millió forintos bevételhez jut a bérleti díjból.

Helyi hírekképviselő-testületadótorony