2024.03.29, Péntek

Idén is lesz Pakson Nagy Sportágválasztó

2016.08.25. 12:22

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Paksi Nagy Sportágválasztót szeptember 2-án a paksi strandon.

Hirdetés

Az általános iskolások ezúttal harmincféle sportágat próbálhatnak ki. A helyi általános iskolák mellett öt kistérségi intézmény is jelezte részvételét.

 

– Rekordszámú sportágat vonultatunk fel, újdonság lesz a capoeira és a falmászás. A legtöbb sportágat kipróbálók között ajándékokat sorsolunk ki – mondta el Bedecs Ferenc főszervező.

A korábbi sportágválasztókhoz hasonlóan most is találkozhatnak és beszélgethetnek élsportolókkal, olimpiai bajnokokkal, világ- és Európa-bajnokokkal és NB I-es játékosokkal. Sőt, aki komolyabban érdeklődik egy-egy sportág iránt, szakmai tanácsot is kaphat, számára mi a megfelelő választás.

 

Ugyanezen a napon 13 órától az strand és az ASE-csarnok melletti területen rendezik az Atomerőmű Családi Sport- és Egészségnapját. A piros-kék klub, a Csengey központ és az atomerőmű közös eseményén fitneszórák, foci-, lábtenisz- és streetball-bajnokság egészíti ki a Nagy Sportágválasztót, és lesznek táncbemutatók is. Emellett táplálkozási tanácsadás, egészségügyi szűrés, légvár és kalandpark is várja a látogatókat, koncertet ad a Bojtorján együttes. 

 

Helyi híreksport