2024.04.26, Péntek

Egy emberként drukkol Bonyhád

2016.08.09. 13:48

Egy vagány bonyhádi srácért izgul szülővárosa, aki még a 19-szeres olimpiai bajnok Phelps-et is leúszta.

Hirdetés

A legszebb az lenne, ha két magyar, Cseh László és Kenderesi Tamás is ott állna a dobogón a szerda hajnali 200 pillangó után, mindketten megérdemelnék az első helyet.

 

A bonyhádiak szívében azonban valószínűleg Kenderesi Tamás foglalja el a nagyobb helyet, aki elképesztő dolgot művel az olimpián, pedig még csak 19 éves. 200 pillangón kétszer is legyőzte (az előfutamban, illetve a középdöntőben) a sportág jelenlegi legnagyobbját, az amerikai Michael Phelpst. Így a legjobb idővel jutott a szerda hajnali döntőbe, ahol ott lesz a harmadik legjobbként bekerült Cseh László is.

 

 

Kenderesi példaképe, Phelps mellett úszhat, és még egy különleges kérése is volt riválisához. Tamás egy tetoválást szeretne készíttetni az oldalára, amelyen az amerikai világsztár egyik híres jelmondata állna. "The more you dream the more you achieve" - vagyis "Minél nagyobbat álmodsz, annál többet érsz el", ezt a Phelps-idézetet szeretné megörökíteni a testén. A különlegesség azonban az lenne, hogy az alapot maga Phelps írná fel egy papírra.

 

A sokak által Rióban már "magyar betyárnak" becézett úszó példát mutathat kitartásból is. Tavaly decemberben ugyanis súlyos térdszalagszakadása volt, de ez sem gátolta meg abban, hogy kijusson az olimpiára.

 

Az biztos, hogy erről a fiúról sokat fogunk még hallani.

Helyi hírekBonyhádolimpiaKenderesi Tamás