2024.03.29, Péntek

Tucatnyi fejlesztés várható Szekszárdon

vg.hu

2017.05.18. 11:14

Idén több cél is vezérli az E.ON csoport hálózati elosztó társaságait: Szekszárdon villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban az E.ON.

Hirdetés

Több tucat szekszárdi fejlesztés várható – villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban az E.ON Szekszárdon – áll a cég sajtóközleményében.

„Az elmúlt évhez hasonlóan az E.ON ismét nagyszámú beruházást tervez, egyes beavatkozások üzemszünettel, a forgalmi rend ideiglenes megváltozásával járnak, a kellemetlenségek azonban jól előkészített, összehangolt munkavégzéssel, hatékony együttműködéssel csökkenthetők. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az E.ON-nal sikeresen tudunk együttműködni annak érdekében, hogy előzetes tájékoztatással, a munkálatok lehető leggyorsabb lebonyolításával a beruházások a lehetséges legkisebb fennakadást okozzák a város életében, hogy a szekszárdiak összességében az elkészült fejlesztések előnyeit érezzék meg.”– mondta el Ács Rezső, Szekszárd MJV polgármestere.

A földgáz-vezetékek cseréje a forgalmi rendet érdemben nem befolyásolja majd. Az elzáró szerelvény rekonstrukciók elsősorban külterületi részeket érintenek. A Kőrösi utcában a földgáz gerincvezeték leágazóinak rekonstrukciójára kerül sor – a forgalom minimális zavartatása mellett. A munkálatok kapcsán az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.

Szekszárd MJV és az E.ON közös célja, hogy a fejlesztések megvalósítása során a város lakosságát a lehető legrövidebb ideig zavartassa, ezért a beruházások ütemekre bontva valósulnak meg. Egy-egy vezetékszakasz cseréjét teljes burkolat helyreállítás követi, ezt követően kezdnek neki a szakemberek egy újabb szakasz bontásának. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. A beruházások során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre.

A szolgáltató a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. Ezen felül a forgalmi rend változással, útfelbontással járó beruházásokról, azok megkezdése előtt a sajtón keresztül részletes információt nyújt a társaság a legszélesebb körű tájékoztatás érdekében. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a vállalat kéri ügyfelei és az érintett lakosság megértését, amit előre is köszön.

 

Forrás: VG Online: https://www.vg.hu/vallalatok/519721-519721/

GazdaságSzekszárdfejlesztésE.onberuházás