2024.03.29, Péntek

Csaknem 10 milliárd TOP forrásból fejlődhet a megye

tolnamegye.hu

2017.05.11. 10:00

A folyamatos a döntéshozás során az Irányító Hatóság legutóbb 64 Tolna megyei projektet támogatott.

Hirdetés

A nyertesek között szerepel a Tolna Megyei Önkormányzat Sió fejlesztését célzó pályázata, de más turisztikai, továbbá családbarát, egészségügyi és szociális infrastruktúrafejlesztő projektek is zöld utat kaptak. A Tolna Megyei Közgyűlés nemrégiben meghozott, gyors döntésének is köszönhető, hogy a TOP-os pályázatok által közel tíz milliárd forint nagyságrendű források érkeznek a megyébe.

A turizmusfejlesztést célzó nyertes projektek egyike a megyei önkormányzat Sió projektje, amely a Balaton és a Duna vízen és vízparton történő összekötését foglalja magában. A Sió medrét egy KEHOP projekt keretében teljes egészében kitisztítják, töltését pedig a szükséges helyeken megerősítik, hogy az megfelelő legyen a vízparti turizmushoz. A TOP keretében két pályázat került benyújtásra, melyek közül a „Sió vízi turisztikai fejlesztés első üteme” elnevezésűt támogatta az Irányító Hatóság. A döntésnek köszönhetően nyolc darab vízi kiszálló és pihenő épület készülhet el Ozora és Szekszárd között, a tervek szerint Simontornyán, Pálfán, Sárszentlőrincen, Úzdon, Borjádon, Kölesden, Harcon és Sióagárdon. A pihenőhelyek mindegyikén lehetőség lesz kerékpárok és vízi eszközök bérlésére.

 

Bővebb tájékoztatás arról, hogyan oszlik fel a támogató döntés alapján elnyert közel tíz milliárdos forrás Tolna megyében: http://www.tolnamegye.hu/fooldal/hirek/9-8-milliardnyi-nyertes-top-palyazat-altal-fejlodhet-a-megye

 

Forrás: tolnamegye.hu

GazdaságturizmusTolna megyefejlesztésinfrastruktúraTOP pályázatok