2024.03.28, Csütörtök

Hétfőtől igényelhető az energiatakarékossági hitel

mti

2017.04.23. 19:07

Jövő héttől igényelhető kamatmentes hitel a családi házak, lakások energetikai korszerűsítésére és megújuló energiaforrások alkalmazására. Mindehhez 115 milliárd forint áll rendelkezésre.

Hirdetés

Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán elmondta: a pénz felhasználható a többi között fűtési rendszerek korszerűsítésére, nyílászárók cseréjére, illetve megújuló energiaforrások, például napelemek, napkollektorok beépítésére.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az igénylőket az országban 442 MFB Pont várja, itt részletes felvilágosítást is kaphatnak az érdeklődők. A hitel minimuma 500 ezer forint, maximuma magánszemélyeknek 10 millió, társasházak és lakásszövetkezeteknek pedig lakásonként 7 millió forint, a futamidő maximum 20 év lehet.

 

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: a hitel nulla százalékos kamatozású, semmilyen más járulékos banki költsége nincs, illetve az előtörlesztésnek sincs többletköltsége. Az önerő 10 százalék, ami szintén jóval alacsonyabb a szokottnál – tette hozzá.

Bernáth Tamás közölte: a várakozások szerint legalább 20 ezer lakást korszerűsítenek majd a hitel igénybevételével.

 

Forrás: mti

Gazdasághitelenergetikai korszerűsítéslakásszövetkezetMFB Pont