2024.04.24, Szerda

Elfogadták a Tolna megyei foglakoztatási paktum stratégiáját az együttműködésben résztvevő szervezetek – közölte a Tolna Megyei Önkormányzat. Az európai uniós programra 1,255 milliárd forint áll rendelkezésre.

Hirdetés

A paktum, amelyet a megyei önkormányzat, a Tolna Megyei Kormányhivatal, a Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft. és a Kék Madár Alapítvány konzorciumban valósít meg, a munkaerőpiacon nehezen boldoguló embereket segíti - írták.

A közlemény szerint a stratégia megalkotásánál felmérték a vállalati szféra és az álláskeresők igényeit; konzultáltak több gazdasági szereplővel, a megyei kamarákkal, a szakképzési centrummal és a kormányhivatali szervezeteivel.

A kutatások alátámasztották, hogy a megyei munkaerőigény jelentősen meghaladja a nyilvántartásban szereplő álláskeresők számát. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy az álláskeresők között nagy az alacsony iskolai végzettségűek és a közfoglalkoztatottak aránya - tették hozzá.

A megyei önkormányzat adatai szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával idén kezdődő, ötéves programba 1051 embert vonnak be, és 2021-ig 459-en jutnak álláshoz.

GazdaságTolna megyemunkaerőpiacfoglalkoztatási paktumálláskeresőkTerület- és Településfejlesztési Operatív Program