2024.04.16, Kedd

Több mint 15 millió forint támogatásból gazdálkodhat a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet

bonyhad.hu

2017.01.18. 12:55

A kormánytól – a kórház-konszolidáció részeként – kapott támogatás részleteiről közleményt is adott ki az intézet. A 15 millió forint összeget az intézmény működtetésére, és a betegellátás javításának fejlesztésére tervezik felhasználni.

Hirdetés

A lakosság részéről óriási igény és szükséglet mutatkozik az általános krónikus belgyógyászati ellátásra, melyet eddig összesen 70 ágyon tudtak biztosítani. A fejlesztés részeként az intézmény ilyen profilú ellátása 10 ággyal bővült, így az I. számú Krónikus Belgyógyászati osztály 2017. július 1-től az eddigi 35 helyett 45 ággyal fog üzemelni. A pályázati forrás lehetőséget biztosít arra, hogy ezen kórházi férőhelyek kialakításra kerüljenek, felújított vizesblokkal, komfortos körülmények között. A szükséges személyzetbővítés is megtörténik.

A kórháznál bíznak abban, hogy betegek megelégedésére és gyógyulásuk elősegítésére szolgál majd a plusz 10 krónikus belgyógyászati ágy. A kapacitásbővítésre 9.336.533.- Ft pályázati forrást nyert el az intézmény.

A másik projekt, amely a konszolidáció során támogatást nyert: a kórházi textíliák mosatásának racionalizálása. A kórház mosodája 2010-ben megszűnt, azóta külső vállalkozó látja el a szolgáltatást, beleértve a mosást, szállítást, és bérágynemű biztosítást. A közeli Tolna Megyei Balassa János Kórház rendelkezik kihasználatlan mosodai kapacitással. Ez lehetővé teszi azon együttműködést, hogy mindkét kórház számára megfelelő módon történjen a mosodai szolgáltatás koncentrálása, gazdaságilag hatékonyabb működtetése. Az egyeztetések során megállapodás született a fizetendő díjban, melynek mértéke az intézet számára költségcsökkentést, a Megyei Kórháznak pedig hatékonyabb kapacitás-kihasználást jelent.

A bonyhádi kórház részéről felmerülő forrásigényt a kórházi textíliák megvásárlása jelenti. Ezt fedezi a pályázaton elnyert 6.336.700.- Ft összeg.

GazdaságBonyhádtámogatásfejlesztésbetegellátásBonyhádi Kórház és Rendelőintézetkórház-konszolidáció