2024.04.23, Kedd

Ha Önnek van Népszabadság előfizetése, ne várja a következő számot

MTI

2016.10.08. 19:16

A Mediaworks kiadó ma közölte, hogy szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és online változatának a kiadását.

Hirdetés

Képzelje el, hogy egy reggel motoros futár érkezik Önhöz, hogy ma már nem kell dolgozni mennie, mert munkahelye megszűnt. Ez történt ma a Népszabadság mára beosztott dolgozóival.

 

A Mediaworks Zrt. megbízott vezérigazgatójává Katona Viktort nevezték ki, aki jelenlegi, pénzügyi vezérigazgató-helyettesi és operációs vezetői feladatköre mellett veszi át a saját kérésére távozó Rónai Balázs feladatait.
   

Az előfizetőknek a Népszabadság helyett más kiadványukat, illetve az előfizetésből a felfüggesztés idejére eső rész visszafizetését ajánlja fel a kiadó.
A lap hétvégi száma még megjelent, azonban a nol.hu ma reggel már nem volt elérhető az interneten.

 

A kiadó azzal indokolta a lépést, hogy a Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal csökkent, és a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt. Közleményük szerint a felfüggesztés a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig tart.

 

A kormány kizárólag gazdasági döntésként tekint az ügyre. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az MTI-nek nyilatkozva elmondta, a Népszabadság önmagában 5 milliárd forintos veszteséget halmozott fel az utóbbi években és "semmiképpen sem szeretnék a sajtószabadságot megsérteni még azzal sem, hogy beleszólnánk egy kiadó döntésébe". Kiemelte, a sajtószabadság igazi megsértését az jelentené, ha a kormány beavatkozna egy médiatulajdonos döntésébe. 

 

A Mediaworks szombati közleményében azt írta, szeptember 30-án a Mediaworks Zrt. megvásárolta a Pannon Lapok Társaságát, "ezzel a Médiaworks valódi regionális kiadóvá vált, markáns jelenléttel a sportlapok és magazinok piacán. A napokban zajlik a Mediaworks budapesti operációjának Budapest, Bécsi út 122-124. szám alatti, a Népszabadság-épületben újonnan kialakított és költségtakarékos székhelyre történő költözése, ahol több mint 400 munkahely került kialakításra". 

Gazdaságsajtómédiaworksnépszabadság