2024.04.25, Csütörtök

Csornán már elkészült, Tamásiban tervezik a kapacitásbővítést

MTI

2016.10.06. 10:39

Háromszázötven millió forintból bővítette kapacitását a csornai székhelyű Hantech Mezőgazdasági Gépgyártó Zrt. központi telephelyén. A vállalat öt százalékos termelésnövekedést vár.

Hirdetés

A mezőgazdasági gépek alkatrészeit, részegységeit gyártó vállalat a fejlesztés keretében 260 millió forint értékben kilenc berendezést vásárolt, amelyhez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív programból 82 millió forintot kapott. Kilencven millió forintból pedig új irodaépületet alakítottak ki.
 

Olyan berendezéseket vásároltak, amelyek a kombájnokhoz tartozó gépek és rotorok gyártásához biztosítanak újabb kapacitásokat. A gépek között van egy nagy teljesítményű lézervágó, hegesztőrobot, csőhajlító, sugárfúró, az anyagmozgatást szolgáló daruk és a minőség ellenőrzését szolgáló sókamra. A kapacitásbővítéssel öttel nő a cég dolgozóinak száma. 
    

Tallér György, a felügyelőbizottság elnöke az avatóünnepségen azt is elmondta, hogy az 1949-ben alapított cégnél 1999 óta mintegy 2,1 milliárd forint értékben történtek beruházások, amelyekhez 400 millió forintot kaptak európai uniós és kormányzati támogatásként. 
    

Hozzáfűzte: a vállalat másik telephelyén, a Tolna megyei Tamásiban is hasonló fejlesztést terveznek, csarnokot építenek és eszközöket szereznek be. 
   

Csornai és tamási telephelyén a cég mintegy kétszáz embert foglalkoztat, idén pedig két alkalommal is 10 százalékos bérfejlesztés volt a vállalatnál. A Hantech 2000 óta vesz részt a duális képzésben: a csornai Kossuth Lajos Szakképző Iskola lakatos és gépszerelő tanulóinak biztosít gyakorlati képzést, az idei tanévben mintegy hetven diák számára. 
  

GazdaságfejlesztésmezőgazdaságHantech