2024.04.18, Csütörtök

Októberben indul a gigavágóhíd próbaüzeme

MTI

2016.09.01. 09:40

A próbaüzem után várhatóan 2017 elején kezdi meg az üzemszerű termelést a több mint 21 milliárd forintos beruházással megvalósuló mohácsi vágóhíd.

Hirdetés

Az MCS Zrt. tájékoztatása szerint a 2,7 milliárd forintos állami támogatással létesített üzem építési és gépészeti munkáinak költsége meghaladta a 12 milliárd forintot. A vágóhíd teljes felfutásával több mint 550 embert foglalkoztat majd, Közép-Európa legmodernebb sertésvágó, csontozó, daraboló és húscsomagoló üzeme jön létre.

 

A kivitelező Market Zrt. honlapján ez a ma reggeli fotó az építkezésről

 

Az üzemben belföldi értékesítésre szánt előhűtött tőkehúsrészeket és csomagolt húsokat, valamint távol-keleti exportra szánt fagyasztott húsárút állítanak majd elő.
Évente egymillió sertésnek a legszigorúbb élelmiszer-biztonsági és higiéniai elvárásoknak megfelelő vágását és feldolgozását tervezik. A beruházásból 5 milliárd forint húsipari technológiai fejlesztés, amelynek része a vágó-, csontozó- és csomagolási technológia, illetve az automata logisztikai rendszer.
A költségvetés további része a kiegészítő üzemrészek - köztük a szennyvíztisztító - létrehozásához volt szükséges - jegyezték meg.
A létesítmény a tervek szerint fokozatosan éri el a kapacitásának maximumát 2018-ban.     

 

Gazdaságmohácsvágóhídmarket