Aktuális

Diákok ezrei tanulhatnak jobb körülmények között Tolnában

2017.12.06

Gyermekek ezreinek oktatásához és egészségmegőrzéséhez biztosíthatóak jobb feltételek Tolnában abból a mintegy 9,5 milliárd forintból, amelyet a megye intézményei eddig elnyertek az Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program (EFOP) pályázatain - mondta az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár szerdán Dombóváron.

A Paks II.. beruházás és a Sió projekt került a fókuszba a Tolna Megyei Mérnöknapon

2017.12.06

A mérnöktársadalom számára nagy kihívást jelentő Paks II. beruházásról és a Sió projektről szerezhettek hasznos ismereteket a Tolna Megyei Mérnöknap résztvevői pénteken Szekszárdon, a Művészetek Házában.

A nyugdíjbiztosításoknál a december a szerződési csúcsidőszak az adójóváírások miatt

2017.12.05

Az Union Biztosító becslése szerint az adókedvezményes nyugdíjbiztosítások száma az idei év végére elérheti a 250 ezret, ez azt jelenti, hogy 2016 év végéhez képest harmadával többen vennék igénybe ezt a már közel négy éve elérhető termékkört - közölte a biztosítócég az MTI-vel.

Péntekig kell jelentkezni a középiskolai központi írásbelikre

2017.12.04

Péntekig kell jelentkezniük a központi középiskolai írásbelire az általános iskolásoknak - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn.

A Richter szerint nincs összefüggés a vizsgált gyógyszere és a májkárosodás között

2017.12.04

A Richter Gedeon gyógyszergyár szerint nincs összefüggés Esmya nevű gyógyszere és a májkárosodás között - reagált a társaság az MTI megkeresésére a hírre, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) illetékes bizottsága vizsgálatot indított, mert a gyógyszerrel kezelt négy páciensnél súlyos májkárosodást jelentettek be.

Tudományos konferenciát tartottak a paksi múzeumban

2017.12.03

Hadtörténet korszakokon át – Újabb kutatások eredményei a Dél-Dunántúlról címmel rendezett országos tudományos konferenciát a Paksi Városi Múzeum és a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottságának Hadtörténeti Munkabizottsága a paksi múzeumban.

Szekszárdon sokan fontosnak tartják az adományozást

2017.12.02

Összesen 841 kilogramm élelmiszer-adományt gyűjtött össze a Gyöngysor Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos kampányához csatlakozva Szekszárdon.

Megkezdődhet az új uszoda építése Szekszárdon

2017.12.01

Hozzájárult a kormány az új szekszárdi uszoda építésének megkezdéséhez. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentett és az MTI által közölt hírt Ács Rezső polgármester posztolta ki Facebook oldalára.

Foglalkoztatási konferenciát és börzét tartottak Bonyhádon

2017.12.01

A Bonyhádi Járási Foglalkoztatási Paktum és a Széchenyi Programiroda közös szervezésében konferenciával egybekötött börzét tartottak 2017. november 29-én Bonyhádon, a Művelődési Központban. A rendezvény keretében a résztvevő vállalkozások és álláskeresők tájékozódhattak a paktum által nyújtott lehetőségekről, különféle álláslehetőségekről, valamint az elérhető pénzügyi szolgáltatásokról. A résztvevőket Amreinné dr. Gál Klaudia, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte.

Tolna megye felkészült a rendkívüli téli időjárásra

2017.11.30

Minden szervezet megtette felkészülési feladatait a lakosság hétköznapi, egészségügyi és biztonsági ellátásának érdekében.

Pályaválasztási nyílt napot tartott a Perczel Mór Szakképző Iskola Bonyhádon

2017.11.29

November 23-án volt a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskola pályaválasztási nyílt napja, amelynek megnyitóján Ziegler Teréz igazgatónő az intézmény teljes képzési profilját bemutatta.

Élelmiszer-manufaktúrát hoz létre egy fogyatékos embereket foglalkoztató szekszárdi alapítvány

2017.11.29

Élelmiszer-manufaktúrát és látogatóközpontot hoz létre a fogyatékossággal élőket foglalkoztató Kék Madár Alapítvány Szekszárdon, az üzem hasznát a szervezet a hátrányos helyzetűek segítésére fordítja.

Közel 30 szekszárdi gyermeket kellett másik óvodában elhelyezni

2017.11.28

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő egy szekszárdi óvodában hétfő délelőtt.

Hetvenéves koráig űzte az ipart az utolsó paksi kádár

2017.11.28

Siklósi Mátyás pályafutása során mintegy kétezer boroshordót, hat-hétszáz pálinkás díszhordót és néhány száz egyéb faedényt készített. A szakmát 1959-ben kezdte kitanulni.

A fiataloknak hiteles példákra van szükségük

2017.11.27

Az emberi erőforrások minisztere szerint nagy felelősség, hogy hiteles embereket, jó példákat állítsanak a fiatalok elé, és hogy ezzel olyan értékekre tanítsák őket, amelyek nélkül a nemzet jövője elképzelhetetlen.

Harminc éves a dombóvári tűzoltólaktanya

2017.12.06

A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság múlt héten tartotta nyugdíjas találkozóját, melynek alkalmából a tűzoltólaktanya építésének harmincadik évfordulójáról is megemlékeztek.

Több mint harmincmillió forint büntetést szabtak ki Tolna megyében idén a vámosok

2017.12.05

A vámosok pálinkafőzdékben, borászatoknál, kis- és nagykereskedőknél is jártak az elmúlt hónapokban. De számítani lehet rájuk a közutakon is. Az idén összesen 2800 körüli ellenőrzést végeztek ebből 270 esetben történt jogsértés, amely büntetést vont maga után.

Harminc éves a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület

2017.12.05

Fantasztikus gálaműsorral, igazi születésnapi bulival ünnepelte meg szombaton a Kränzlein Néptánc Egyesület létrejöttének 30. évfordulóját.

1,2 milliárd forintból újult meg a Bor utca Szekszárdon

2017.12.04

A Bor utca hivatalos átadásával lezárult a Modern Városok Program első üteme Szekszárdon.

Módosították a temetkezésről szóló rendeletet Szekszárdon

2017.12.04

Módosította a szekszárdi közgyűlés a temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendeletet. A változtatásokat több olyan tapasztalat indokolta, amelyek az üzemeltetés során merültek fel, de a díjtételek is emelkednek.

Fellobban az első gyertyaláng Paks adventi koszorúján

2017.12.03

Pakson már megszokott, hogy karácsony közeledtével adventi udvarba hívják a lakosságot, ami idén sincs másként. A történelmi egyházakkal és a Paksi Kertbarátok Egyesületével közösen, a szervező önkormányzat, december 3-án 17 órára várja a lakosságot a Városháza előtti térre, ahol meggyújtják az első gyertyát a város adventi koszorúján.

A régi 20 000 forintos bankjegyek már csak idén használhatóak

2017.12.01

A régi - 2015 előtt kibocsátott - 20 ezer forintos bankjegyekkel már csak az idén év végéig lehet a vásárláskor fizetni, mert 2017. december 31-től a Magyar Nemzeti Bank bevonja azokat a forgalomból - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Paksi bővítés - A háttér-infrastruktúra építésével kezdődik a projekt jövőre

2017.12.01

A háttér-infrastruktúra, a felvonulási terület kiépítésével kezdődik 2018 elején Paks II projekt megvalósítása, elsőként közel nyolc hektáron üzemcsarnokok, tároló terek, betonüzemek épülnek - mondta a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásáért felelős államtitkár pénteken Szekszárdon.

Letették az újonnan kialakítandó üzemcsarnok alapkövét Bonyhádon

2017.12.01

A BONYCOM Közüzemi Nonprofit Kft. Bonyhád Város Önkormányzatával konzorciumban 2017. június 1-jén a TOP-1.1.1-15-TL1-2016-00006 azonosító számú, a „Völgység Ipari Park bővítési lehetőségeinek megteremtése” című projekt megvalósítására aláírta a Támogatási szerződést, amelynek összköltségvetése 300,00 millió Ft, 100 % intenzitású, vissza nem térítendő támogatás.

Ötven éve várt felújítást kap Tamási piactere

2017.11.30

A Tolna megyei város piaca a teljes körű rekonstrukció mellett parkolókat, új térburkolatot és kerítést is kap.

Semmelweis Ignác-emlékévvé nyilvánította 2018-at a kormány

2017.11.29

Semmelweis Ignác-emlékévvé nyilvánítja 2018-at a kormány, hogy méltó módon emlékezzen meg "az anyák megmentőjéről" születésének kétszázadik évfordulóján - derül ki a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent egyik kormányhatározatból.

Töretlen az érdeklődés a Ki mit tud? iránt Pakson

2017.11.29

Rekordszámú résztvevővel zajlott az idei Ki mit tud? A programot a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezte az önkormányzat támogatásával.

Gyakorlatokhoz használható eszközöket kapott a bátaszéki tűzoltóság a MAK ZRt.-től

2017.11.28

A Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság olyan eszközöket vehetett át a MAK Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt.-től, melyek színesebbé tehetik a gyakorlatokat, hozzásegítve ezzel a beavatkozó állomány szakmai felkészültségét egy-egy káreset során.

Német Nemzetiségi Hetet tartottak Dombóváron

2017.11.28

A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesületével és a Német Iskolaegylettel közösen idén 19. alkalommal rendezte meg a Német Nemzetiségi Hetet.

Remek számot írt Kritya Szekszárdról!

2017.11.27

Krityát, azaz Nagy Kristóf Balázst a szülőváros iránti szeretet és a hosszú vonatút ihlette meg. Új száma nálunk debütál!