Aktuális

Hálózatra kapcsolták Paks II. referenciablokkját Oroszországban

2018.03.12

A Leningrádi Atomerőmű II. kiépítésének új, VVER-1200 típusú, 3+ generációs, blokkját 2018. március 9-én helyi idő szerint 9 óra 19 perckor kapcsolták az orosz villamosenergia-rendszerre – közölte a Roszatom.

A székely vértanúkra emlékeztek Pakson

2018.03.12

A székely vértanúkra emlékezett meg az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Közhasznú Egyesülete a székely szabadság napján a Városháza előtti kopjafánál. A megemlékezést Maros megyei fiatalok táncjátéka színesítette.

Kisgyermekek vezették a keresztutat Tolnán

2018.03.11

A tolnai Szent Mór Katolikus Általános Iskola tanulói vezették a keresztúti áhítatot nagyböjt harmadik hetén.

Tolnanémedi-dombovári szakaszon harmadfokú a belvízvédelmi készültség

2018.03.10

Egyre több helyen rendelnek el készültséget a belvíz miatt - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délutáni Híradójában.

Szekszárdi és tolnai pincészet is a legmagasabb pontszámot kapta az XVII. Országos Syngenta Borversenyrenyen

2018.03.09

Rekordszámú, összesen 539 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről a tizenhetedik alkalommal rendezett Országos Syngenta Borversenyre. A siófoki díjátadón a szekszárdi Schieber Pincészet, a tokaji Tokajicum Borház, a tolnai Tomolik Pincészet, valamint a badacsonyi Varga Pincészet érte el a legmagasabb pontszámot és kapta a SynVino-díjakat.

Ilyen sokan még nem indultak Tolna megyében képviselői bársonyszékért

2018.03.09

Huszonhárom jelölt indul a nem jogerős adatok szerint az április 8-i országgyűlési választáson Tolna megye 3. sz. választókerületében – közölte dr. Blazsek Balázs.

Tíz új autóbusszal bővül Tolna megye buszparkja

2018.03.08

Húsz új autóbuszt állít forgalomba a napokban a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. a térségben - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Keri Röplabda csapatai a Diákolimpia Országos Döntőjében!

2018.03.06

A Szekszárdi SZC, Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégiumának röplabda csapatai 1. helyen végeztek az Amatőr Röplabda Diákolimpia Megyei Döntőjében.

Paksi bővítés - Luxemburg támogatja Ausztriát a beruházás elleni perben

2018.03.05

Luxemburg támogatja Ausztriát a paksi bővítés ellen indított perben az Európai Bíróságon - jelentette be Carole Dieschbourg luxemburgi környezetvédelmi miniszter hétfőn. Az Európai Bizottság később jelezte, kész bíróságon is megvédeni azon álláspontját, amely alapján jóváhagyta a paksi erőmű bővítését.

Csúcsot döntött az áramigény pénteken

2018.03.05

Rekordot döntött az ország áramszükséglete pénteken, a rendszer terhelése elérte a 6835 megawattot a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. előzetes adatai szerint.

Megújítja a sötétvölgyi tó környezetét a Gemenc Zrt.

2018.03.04

Megújítja a Gemenc Zrt. a Szekszárd mellett fekvő, sötétvölgyi horgásztó környezetét, ahol új kirándulóközpont, családi piknikrét és játszótér épül, valamint felújítják a Várhegy-kilátóhoz vezető ösvényt.

Földrengés következményeinek elhárítását gyakorolta a dombóvári kirendeltség területén HUNOR és HUSZÁR

2018.03.02

Az elmúlt napok elméleti képzésére alapozva a dombóvári katasztrófavédelmi kirendeltség területén két napos, összetett gyakorlatot tartottak március elsején és másodikán a HUNOR és HUSZÁR mentőszervezetek tagjai.

Lakóháznak ütközött egy kamion Kapospulán, többen megsérültek

2018.03.02

Megcsúszott és lakóháznak ütközött egy kamion a 61-es úton, a Tolna megyei Kapospulán, az épületben tartózkodó négy ember megsérült - közölte pénteken a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Nemzetközi versenyen mérettek meg paksi borok

2018.02.28

15 termelőtől 28 bormintával neveztek paksi borok a 29. Nemzetközi Nyílt Borversenyre, amit Almásfüzitőn rendeztek.

Csak minden tizedik autós váltott kötelező biztosítást

2018.02.27

A tavaly novemberi kampányidőszakban mintegy 160 ezer kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződést mondtak fel a tulajdonosok, csak minden tizedik január 1-jei évfordulós biztosítást, ebből 100 ezret személyautóval rendelkező magánszemélyek szüntettek meg - tájékoztatta a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-t.

Egy napig szünetel az ügyfélfogadás a paksi kormányablakban

2018.03.12

A jelzett napon az infokommunikációs eszközök karbantartási munkálatait végzik el.

Hőszigetelés belülről? Így is lehetséges!

2018.03.12

Az építtetők általában egy kalap alá veszik az összes belső oldali hőszigetelési megoldást, pedig van egy olyan termék, amelyik gyökeresen eltér a többitől – bemutatjuk a Multipor ásványi hőszigetelőlapot.

Szankcionálnák a vásárlók hiányos tájékoztatását

2018.03.11

A jövőben szankcionálható lenne a kereskedő, ha nem megfelelően tájékoztatja vásárlóit a nála kapható háztartási gépek energiafogyasztásáról – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogszabálytervezetében.

Ünnepi programok március 15-én

2018.03.09

Nemzeti ünnepünk 170. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre hívja a lakosságot a paksi önkormányzat. Március 14-én 17 órakor a dunakömlődi faluházban tartanak megemlékezést. Ünnepi beszédet mond Szabó Péter, Paks polgármestere, majd ünnepi műsor következik „A szabadsághoz” címmel.

Sok gondot okoz a hóolvadás Tolna megye tűzoltóinak

2018.03.09

Elsősorban vízszivattyúzáshoz vonultak az elmúlt huszonnégy órában megyénk tűzoltói.

Ügyviteli továbbképzést tartottak Dombóváron

2018.03.08

Ügyviteli továbbképzésben részesültek a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai.

A dunaszerdahelyi galéria gyűjteményéből nyílik kiállítás Szekszárdon

2018.03.07

A 20. század végi és a kortárs magyar képzőművészet jelentős alkotóinak műveit állítja ki a szekszárdi Művészetek Háza a Dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria gyűjteményéből válogatva.

Nagy ugrásra készül Tolnában három építőipari cég

2018.03.06

A bátaszéki Alisca Bau, a tamási Tam-Bau és a szekszárdi SZ+C Stúdió megrendelései is jelentős növekedést vetítenek előre.

Negyedmilliárd vissza nem térítendő támogatást nyert Dombóvár felzárkóztatásra

2018.03.05

Újabb 250 millió forintos forrást nyert el az Európai Unió egyik alapjából egy olyan önkormányzati konzorcium, amit a dombóvári vezet.

Hideg hétkezdet után jelentős melegedés várható

2018.03.04

A hét első felében még mínuszokra, néhol hóra, ónos esőre kell készülni. Ezzel együtt melegszik az idő: a hétvégén már plusz 15 fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Javaslatokat vár a paksi önkormányzat a Gyermekeinkért kitüntetésre

2018.03.03

Az oktató-nevelő munkát végző pedagógusok és pedagógiai szakszolgálati tevékenységet ellátók munkájának elismerésére alapított Gyermekeinkért kitüntetés idei díjazottainak személyére vár javaslatokat az önkormányzat.

Emelkedik a háziorvosok és fogorvosok praxispénze

2018.03.02

Az alapellátásban dolgozó háziorvosok és fogorvosok praxispénze, azaz a rezsijükre fordítható összeg 130 ezer forinttal emelkedik idén márciustól - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.

A Perczel úszói sikeresen szerepeltek Pécsett

2018.03.01

Népes mezőny gyűlt össze február elején a pécsi Nevelési Központban, ahol a 42.Delfin Kupát rendezték meg.

A kezelés hatására csökkent az iszap a Tolnai-holtágon

2018.02.28

Csökkent az iszapréteg vastagsága a Tolnai-holtágon lezajlott kísérleti kezelés nyomán – derül ki a kísérlet nyilvánosságra hozott eredményértékeléséből.

Ingyenes szűrőbusz Szekszárdon

2018.02.27

Az "Egészséges Magyarország" program keretében ingyenes szűrőbusz várja az érdeklődőket Szekszárdon a Garay téren 2018. március 1-jén 10 és 16 óra között, ahol bőrgyógyászati szűrővizsgálattal és dietetikai valamint életmódtanácsadással állnak a járókelők rendelkezésére.