Aktuális

Száz kilogramm liszttel segítették a bonyhádi családokat az ünnep előtt

2017.12.16

A Család- és Gyermekjóléti Központtal kapcsolatban álló családok lisztadományban részesültek december 15-én, pénteken.

Már Tolnán is lehet adóügyeket intézni

2017.12.15

Immár adóügyek is intézhetők a tolnai kormányablakban – jelentették be tegnap a helyszínen rendezett sajtóeseményen.

Ideje Ügyfélkaput nyitni!

2017.12.15

Akinek még nincs, érdemes Ügyfélkaput nyitnia, mert a regisztráció csak pár percig tart, de annál több előnnyel jár. Ehhez személyazonosító igazolványra és aktív e-mail címre van szükség. Ügyfélkapun sok más mellett az adóügyek is egyszerűbben, kényelmesebben intézhetők.

Jubileumi hangversenyt tartottak a Művészetek Házában Szekszárdon

2017.12.14

Kodály Zoltán születésének 135. évfordulója alkalmából „Magyar Kórusok Napja” ünnepi jubileumi hangversenyt tartottak a Művészetek Házában.

Asztalitenisz Top 12 – a döntőben kapott ki a szekszárdi Madarász Dóra

2017.12.14

A férfiaknál Szita Márton, a nőknél pedig Nagyváradi Mercédesz nyerte az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságát. Mindketten először állhattak a dobogó tetejére az egyik legrangosabb hazai egyéni versenyen.

Új autóval segíti Bonyhád városa a feladatellátást

2017.12.13

Egy új, Suzuki Vitara típusú személyautóval gazdagodott a Család- és Gyermekjóléti Központ.

Télen veszélyesebb a defekt!

2017.12.13

Statisztikák szerint a defektek 23%-a sötétedés után következik be, 50%-a pedig lakott területen kívül, sötét, nehezen belátható útszakaszokon éri az autósokat, ami a lecsökkent látótávolság és a hosszabb esték miatt télen fokozott veszélyforrást jelent a vezetők számára.

A Tolna Megyei Kormányhivatal munkatársai adományokkal támogatják a rászoruló családokat

2017.12.12

„Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mennyi szeretetet fektetünk az adásba” - Kalkuttai Szent Teréz anya gondolatait idézte dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott a Tolna Megyei Kormányhivatal 2017. december 11-i karácsonyi adományátadásán.

Polgármestert választanak vasárnap Őcsényben

2017.12.11

Polgármestert választanak vasárnap a Tolna megyei Őcsényben - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője hétfőn az MTI-t.

Erre figyeljenek az autósok - Matricát a felhőből!

2017.12.10

Van néhány fontos változás, amire érdemes odafigyelni: a 2018-as matricák elővásárlása már december elsején elindult, illetve lesznek új fizetős szakaszok is, így érdemes már ezekkel is számolni a 2018-as utazások tervezésénél.

Dombóváron ünnepeltek a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagjai

2017.12.09

A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagjai advent idején már régóta a gunarasi Camping Étteremben gyűlnek össze azért, hogy részt vegyenek közös karácsonyukon.

A szeméttel együtt kidobott két kölyök kutyát találtak a Szekszárdi Kutyamenhely munkatársai

2017.12.08

Két kölyökkutyát találtak az M9-es körforgónál a Szekszárdi Kutyamenhelyet működtető alapítvány munkatársai csütörtökön.

Tizenötmillió forintból újult meg a Családok Átmeneti Otthona Szekszárdon

2017.12.08

Tizenötmillió forintból újult meg Szekszárdon a Családok Átmeneti Otthona, ahol immár egész családokat is tudnak fogadni az ország egész részéből.

Együttműködési megállapodást írtak alá a Paksi Metszetben

2017.12.07

Együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Régészeti Tanszéke és a Paksi Városi Múzeum. A dokumentumot prof. dr. Bereczkei Tamás dékán és dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a múzeum igazgatója írták alá a Paksi Metszetben.

Afrikai sertéspestist mutatott ki a Nébih egy, az ukrán határon elkobzott sertéshús mintában

2017.12.07

A súlyos gazdasági kárral járó betegség terjedésében jelentős szerepe van a felelőtlen emberi magatartásnak, mivel a fertőzött állatok húsának illegális szállításával rövid idő alatt nagy távolságokra eljuthat a vírus.

Leállt a paksi atomerőmű egyik turbinája

2017.12.15

Üzemzavar volt péntek hajnalban a paksi atomerőműben, az eseménynek nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs - közölte az MVM Paksi Atomerőmű pénteken honlapján.

Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre

2017.12.15

Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint 600-an vesznek részt közvetlenül a megmérettetésben - mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón.

Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása: ónos eső, de havazás is lehet

2017.12.14

A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Alulról jövő kezdeményezés nyomán lett új buszmegálló Dombóváron

2017.12.14

Mintegy három éve a város lakói aláírás-gyűjtésbe kezdtek azért, hogy a Lidl Áruház közelében lévő úton is legyen két egymással szembeni megállója a helyijáratú autóbuszoknak.

Új imázsfilm készült Paksról

2017.12.13

Elkészült Paks városbemutató- illetve imázsfilmje, mindkettő Vida Tünde és Babai István alkotása. A filmekről sajtótájékoztatót tartott az alkotópáros, Szabó Péter polgármester és Kovács Sándor alpolgármester a Városházán.

A tolnai gépészmérnök húsz éve épít autó-, repülő-, helikopter- és hajómodelleket

2017.12.13

A 2016-os évet reptetéssel búcsúztatta Horváth Róbert, s lehet, hogy az idei szilveszterkor is kimegy a fiával a tolnai városszélre egy kis légi kalandra.

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap Pusztahencsén

2017.12.12

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak vasárnap a Tolna megyei Pusztahencsén - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője kedden az MTI-t.

NAV ügyfélfogadás a Tamási Kormányablakban

2017.12.12

A Paksi járást követően 2017. december 7. napjától már a Tamási Kormányablakban is intézhetik adóügyeiket az állampolgárok. Az ügyfélszolgálat ünnepélyes átadásán Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Fausztné Czirják Zsanett, a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

700 milliárd forintot spórolhat az állam, ha nem az adózók készítik a bevallásokat

2017.12.11

Mintegy 700 milliárd forintot takaríthat meg az állam, ha a tervek szerint 2021-től szinte minden adóbevallást, a vállalkozásokét és a magánszemélyekét is a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) készíti el, és megszűnik a papíralapú bevallás - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Több maradhat a munkavállalóknál a cafeteria-juttatásokból jövőre

2017.12.10

A béren kívüli juttatások adótartamának csökkenése miatt akár havi 5000 forinttal is több maradhat a munkavállalóknál jövőre - mondta Fata László cafeteria-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Tolna büszke a sportolóira

2017.12.09

Első alkalommal adták át a Tolna Város Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntető díjakat az új időpontban, decemberben, a városi sportünnepen. A MAG-Házban rendezett eseményen a tolnai VB-, EB-érmes, valamint az országos bajnok sportolókat is köszöntötték.

Több fekhely jut a szülőknek a szekszárdi gyermekosztályon

2017.12.08

Megújult a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályának második emelete. A korszerűsítéshez a szekszárdi önkormányzat nyújtott segítséget.

Vasutas véradónapot tartanak országszerte

2017.12.08

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg az országos vasutas véradónapot a MÁV Zrt., a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

Megnyitják a második kamrát a bátaapáti radioaktív hulladéktárolóban

2017.12.07

Megtelt a Bátaapátiban lévő Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) első kamrája, 2018-ban már a második kamrába szállítják a Paksi Atomerőműben keletkezett radioaktív hulladékot - mondta el a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Csütörtöktől lehet adatokat módosítania keresztféléves felvételi eljárásban

2017.12.07

A felvi.hu tájékoztatója szerint csütörtöktől az ehhez szükséges ügyintézési funkciók elérhetők az e-felvételi rendszerében.