Aktuális

Az elmúlt fél év munkáját értékelte aTolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgató

2018.01.10

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság január 9-én tartotta 2017. évi második féléves személyi állománygyűlését, ahol dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató az év második felében elvégzett munkát értékelte.

Paksi atomerőmű: nem jelent kockázatot a 4. blokk minimális süllyedése

2018.01.09

A paksi atomerőmű 4. blokkjának minimális süllyedése hosszú távon sem jelent semmilyen kockázatot - áll az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. keddi közleményében, amely szerint 2017-ben kevesebb mint egy milliméter süllyedést mértek a szakemberek.

Újabb 5 milliárd forintból fejleszthetnek a KKV-k

2018.01.09

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6. napjától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű, NFA-2017-2-KKV kódjelű pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak elősegítésére.

Gyorsreagálású csoport figyel a vtisztaságára Dombóváron

2018.01.08

Az önkormányzati hivatal létrehozott egy olyan „gyorsreagálású csoportot”, melynek tagjai közterület-felügyelők és közmunkások.

Jelentős vízszintemelkedések a Duna vízgyűjtő területén

2018.01.08

A Duna bajor és osztrák vízgyűjtő területére jórészt a múlt hét közepén lehullott csapadék, és az enyhe időjárás következtében meginduló olvadás együttes hatására a Duna vízgyűjtő területén számottevő vízszintemelkedések alakultak ki - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) hétfőn.

Nemcsak az adózók jártak jól a NAV szemléletváltásával

2018.01.07

Tállai András adóügyekért felelős államtitkár kijelentette: bő 600 milliárd forinttal több adóbevétel érkezett be az államkasszába tavaly.

Nagy műfüves pálya épült a tömeg- és versenysportért Tamásiban

2018.01.06

Az elmúlt évek legjelentősebb sportberuházása valósult meg Tamásiban, ahol elkészült a megye harmadik nagyméretű műfüves pályája.

Munkába állt a tolnai ebédszállító autó

2018.01.05

Az idősek klubja pályázati projektjének első eredménye.

Döntött a Pécsi Ítélőtábla: meg kell ismételni a pusztahencsei polgármester-választást

2018.01.05

A Pécsi Ítélőtábla pénteki végzése szerint meg kell ismételni a Tolna megyei Pusztahencsén, december 17-én rendezett időközi polgármester-választást, mert az egyik jelölt tiltott kampánytevékenységet folytatott.

Vacsorán búcsúztak Nagykónyi leköszönő elnökétől

2018.01.04

Leköszönt vezető tisztségéről Szűrös Géza, a nagykónyi polgárőr egyesület alapító elnöke, aki tizenegy éven keresztül állt a szervezet élén.

Kiemelt beruházássá minősítette a kormány a magyarországi mobilhálózat-fejlesztéseket

2018.01.04

A napokban meghozott rendeletében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a magyarországi távközlési szolgáltatók nagy sebességű mobil hírközlési (4G, 4G+, 5G) hálózatfejlesztési beruházásait a kormány - áll a Digitális jólét program (Djp) titkársága által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Mintegy 13 milliárd forint támogatást kapnak a minősített előadó-művészeti szervezetek

2018.01.03

Összesen 12,8 milliárd forint támogatást kapnak az idei költségvetésből a települési önkormányzatok által fenntartott és támogatott kiemelt vagy nemzeti minősítésű előadó-művészeti szervezetek - közölte a Kultúráért Felelős Államtitkárság szerdán az MTI-vel.

A paksi atomerőművet építő katonáknak állítottak emléket

2018.01.03

Közel tizennyolcezer sorkatona dolgozott az atomerőmű építésén, üzembe helyezésén és üzemeltetésén az alatt a tizenöt év alatt, amíg Pakson állomásozott a 164. általános műszaki zászlóalj. Tevékenységük elismerésére emléktáblát avattak az egykori laktanya területén.

Minden eddiginél többen voltak a tolnai szilveszteri futáson

2018.01.02

Egyáltalán nem szégyellték magukat a hagyományos tolnai szilveszteri futás résztvevői a 2017-es esztendő utolsó napján. Igaz, különösebb haszonnal sem járt számukra a 2017 méter teljesítése, leszámítva a célba érkezőknek járó szaloncukrot, a teát, illetve a forralt bort, valamint a vidám hangulatban eltöltött időt és a pulzusnövelő mozgást.

Átlagosan 3 százalékkal drágulnak a postai szolgáltatások január 16-tól

2018.01.02

Átlagosan 3 százalékkal drágulnak a postai szolgáltatások január 16-tól, több szolgáltatás esetén nem változnak a díjak - közölte a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-vel.

Napelemek telepítése a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézménynél

2018.01.10

Megyénk 4 Szociális Intézményi telephelyén – Pálfán, Tengelicen, Bölcskén és Regölyben – összesen közel 137 millió forint Európai Uniós támogatás felhasználásával létesített fotovoltaikus rendszert a KEHOP-5.2.11 pályázati konstrukció keretében.

Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt, Tolna megyei fiatalok jelentkezését várják

2018.01.09

Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt 18 és 22 év közötti fiataloknak - közölte Nagy Gábor a szervezet főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Az idén 4 milliárd forint jut szociális tűzifára

2018.01.09

Az idén négymilliárd forintot használhatnak fel az önkormányzatok a Belügyminisztérium önkormányzati költségvetési fejezetéből szociális tűzifa vásárlására - közölte a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára kedden.

Paks - Süllyed a reaktor?

2018.01.08

Sokasodnak a geológiai problémák az atomerőmű körül, a lösztalaj alkalmatlannak látszik az újabb blokkok felépítésére.

Az idén is lehet szavazni az év háziorvosára a Kárpát-medencében

2018.01.08

Az év praxisa a Kárpát-medencében elnevezéssel az idén is pályázatot hirdetett a magyarországi, illetve a határon túli magyar háziorvosok, illetve elsősorban az őket ajánló betegek számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma - közölte a tárca országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára.

44 ezren álltak életmentőnek a Dél-Dunántúlon

2018.01.07

Több mint 44 ezren segítettek embertársaikon Baranyában, Somogyban és Tolnában az elmúlt évben úgy, hogy elmentek a véradóközpontokba, külső véradási helyszínekre, hozzájárulva ezzel a vérutánpótlás zavartalanságához.

Véget ért az idei karácsony is

2018.01.06

Január 6-án ünnepli a katolikus egyház vízkeresztet, azaz Jézus Krisztus megjelenésének ünnepét. A magyar vízkereszt elnevezés az ilyenkor hagyományosan végzett vízszentelésből eredeztethető.

Még nincs influenza járvány Tolna megyében

2018.01.05

Az influenza figyelőszolgálat munkájában – a klinikai adatgyűjtésben - Tolna megyében 12 házi gyermekorvos, 14 felnőtteket ellátó és 9 vegyes praxisú háziorvos vesz részt, az összes praxisban 51.043 fő van regisztrálva, tehát a megye lakosságának ~20%-a.

Ne égess! címmel hirdetett rajz- és irodalmi pályázatot a Katasztrófavédelem

2018.01.05

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma tizenegyedik alkalommal hirdetett rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A műveket meghosszabbított határidőig, február 2-ig várják a múzeum címére.

Tavaly 83,3 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs támogatást fizettek ki az NFKI Alapból

2018.01.04

Tavaly 83,3 milliárd forint - az előző évinél 300 millió forinttal több - támogatást fizettek ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból vállalkozásoknak, kutatóhelyeknek, továbbá nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs (kfi) együttműködésekre, kutatási infrastruktúrákhoz való hozzáférésre.

Több ezer gyereknek továbbra sincs diákigazolványa

2018.01.04

Az MSZP szerint több ezer gyereknek továbbra sincs diákigazolványa, mivel a diákigazolványok igénylését kezelő informatikai rendszer nem működik.

Az egylakásos ingatlanba januártól kérésre érkezik a kéményseprő

2018.01.03

Az Országgyűlés döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Idén mintegy havi 32 ezer forinttal nő az albérlet-támogatás összege

2018.01.03

Az eddiginél szélesebb körben és jóval nagyobb összegben támogathatják az év elejétől munkavállalóik albérletét a vállalkozások - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán közleményben. Az idén mintegy havi 32 ezer forinttal nő az albérlet-támogatás összege.

Átadták a felújított Nepomuki Szent János hidat Bonyhádon

2018.01.02

Az átadó ünnepségen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár mondott beszédet.

Dombóvár 4.a osztályosai 150 000 Ft-ot nyertek a Zöldsuli pályázaton

2017.12.31

A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 4.a osztálya 150 ezer forintot nyert a Cetelem Bank Zrt. Zöldsuli pályázatán decemberben.