Aktuális

Miklós Editet választották síszövetségi elnöknek, a régi elnök szerint jogszerűtlenül

2018.04.15

Visszahívták a teljes elnökséget, majd az olimpiai hetedik Miklós Editet, a héten visszavonult alpesi sízőt választották meg elnöknek vasárnap a Magyar Sí Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén.

Gyermekre leltek a szekszárdi járőrök

2018.04.14

A kisfiú eltűnését szülei még nem is jelentették, mikor a rendőrök már megtalálták.

Diákoknak hirdetett országos verspályázatot az Emmi

2018.04.13

Szabad a vers! címmel országos verspályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsős általános iskolások és középiskolások számára klasszikus magyar költők családhoz köthető verseinek újragondolására a Családok éve 2018 alkalmából.

Halászati őr és társadalmi halőr tanfolyam és vizsga indul Tolna megyében

2018.04.13

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztálya Halászati őr / társadalmi halőr továbbképző tanfolyamot és vizsgát szervez.

Kétmillió allergiás ember van az országban

2018.04.12

Megkezdődött a pollenszezon, többfelé elérte a nagyon magas szintet a nyír pollenkoncentrációja. Becslések szerint legalább kétmillió allergiás ember van az országban, és számuk folyamatosan emelkedik - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában csütörtökön.

Korszerűsítik a szedresi speciális gyermekotthont

2018.04.12

Hamarosan befejeződik a Bezerédj Kastélyterápia Alapítvány alkohol- és drogfüggő fiatalokat gondozó speciális gyermekotthonának felújítása a Tolna megyei Szedresen - közölte az alapítvány elnöke az MTI-vel.

Melegebb az idő az átlagosnál

2018.04.11

Szerdán ismét egy-két fokkal enyhébb, változó nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk. Felhő, napsütés, zápor egyaránt várható. A hőmérséklet a legtöbb helyen meghaladja a 20 fokot, ami legalább 5 fokkal magasabb a sokévi átlagnál – az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Remekül szerepeltek a Keri röplabda csapatai a Diákolimpia Országos Döntőjében

2018.04.11

A perczelesek a múlt hónapban mind a leány, mind a fiú röplabda csapatukkal megyei első helyezettek lettek, ezzel kiérdemelték az országos döntőbe jutást, ahol kiválóan szerepeltek. A sportolóknak és felkészítőiknek, segítőiknek Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere is gratulál.

Összeállt a Bozsik Bajnokok-program nyugati válogatottja -Tolna megye 18 fővel képviselteti magát

2018.04.10

Fontos esemény színhelye volt a Siófoki Városi Stadion, az MLSZ szakemberei itt választották ki az OTP Bozsik Bajnokok-program idei döntőjében résztvevő nyugati válogatott tagjait. Az edzésnapon a mentorok közül Király Gábor 108-szoros válogatott labdarúgó, valamint Hajdú B. István sportújságíró is részt vett. A konkurens keleti csapat az április 11-i szolnoki edzésnapot követően áll majd össze.

Az erdei fülesbaglyok állományát mérik fel a természetvédők a lakosság bevonásával

2018.04.09

A hazánkban fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésebe kezd a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a lakosság bevonásával, a faj országos elterjedési térképének pontosítása érdekében.

Továbbra is önálló beavatkozásra jogosult a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2018.04.09

Az illetékes Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2018. április 07-én tartotta a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére azt az ismétlődő rendszerbeállító gyakorlatot, amely megerősíti és továbbra is jogosulttá teszi az egyesületet az önálló tűzoltási és műszaki mentési tevékenység végzésére.

A téli rezsicsökkentés jóváírása a fogyasztói közösségekben lévő önálló lakásoknak is jár

2018.04.08

A fogyasztói közösségekben lévő önálló lakások földgázfogyasztói is mindannyian megkapják a hideg időjárás fogyasztásnövekedését ellensúlyozó téli rezsicsökkentés 12 ezer forintos összegének jóváírását - tájékoztatta az NKM Nemzeti Közművek Zrt. a frissen megjelent kormányrendelet tartalmáról pénteken az MTI-t.

Választás 2018 - Vasárnap is hívható a Választási Információs Szolgálat

2018.04.08

Az országgyűlési képviselők választása idején is hívható a Választási Információs Szolgálat (VISZ) tájékoztató vonala, ahol a választók a vasárnapi parlamenti választással kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ.

Megoldást találtak a paksi diákok sóstói táboroztatására

2018.04.07

Az elmúlt hetekben keresték a lehetőséget a paksi gyerekek sóstói táboroztatásának támogatására, és megtalálták a megoldást, jelentette be Kovács Sándor sajtótájékoztatón.

Amit a viharjelzésről tudni kell

2018.04.06

A téli leállást követően április elsején éjfélkor újra üzembe helyezték a magyarországi tavak partjainál telepített viharjelzőrendszert. A katasztrófavédelem a Balaton, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon működtet viharjelző állomásokat április elejétől október végéig. A viharjelzőrendszer évről évre százezrek nyaralását és szabadidejét teszi biztonságosabbá.

A vikingek napkövei nagyon pontosan segítették a hajósokat

2018.04.15

Nagyon pontosan segítette az égbolt-polarizációs viking navigáció a hajósokat még felhős meteorológiai viszonyok között is - mutatták ki számítógépes szimulációkkal az ELTE kutatói.

Irodalmi és népzenei hagyományokat tanítanak Tolna megyei falvakban

2018.04.14

Irodalmi, népzenei és képzőművészeti hagyományok "visszatanításával" kezdődik közösségerősítő program nyolc, a Sióhoz közel fekvő, Tolna megyei településen.

Az egész várost várják az atomerőműves paksi majálisra

2018.04.13

Programokban bővelkedő lesz az idei atomerőműves majális is, ahova változatlanul nemcsak a munkatársakat várják, hanem Paks és környéke lakosságát is.

Viharban akadt a tolnai horgász horgára a nagy fogás

2018.04.13

Viharos kapás. Tizenhárom kilogrammos tükörpontyot fogott nemrégiben a tolnai Északi-holtágon Bucher János.

Féláron lehet utazni vonattal a Szakmák Éjszakája rendezvényeire

2018.04.12

A MÁV-START és a GYSEV a Szakmák Éjszakája rendezvényre utazóknak ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít 128 település meghatározott állomásaira – áll a vasúttársaság közleményében.

Új nevet kapott a dombóvári könyvtár

2018.04.11

A Város Hete rendezvénysorozat negyedik napján Földi Istvánra emlékeztek.

CLOOS-ÓE-DUE Szimpózium a Dunaújvárosi Egyetemen

2018.04.11

A CLOOS az Óbudai Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem közös szimpóziumot tart 2018.04.12-én a Dunaújvárosi Egyetem Konferencia Termében. A részvétel díjmentes.

Idén már 4200 oszlopon fészkelhetnek biztonságosan a gólyák

2018.04.10

Idén már 4200 oszlopon fészkelhetnek biztonságosan az E.ON szolgáltatási területén élő gólyák - közölte a cég kedden az MTI-vel.

Szekszárd is elnyerte a Magyarországi Németek Fehér- Rozé- és Vörösbora 2018 címet

2018.04.10

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata közös mustráján versengő legkiemelkedőbb borokat és termelőket ezúttal is nagyszabású díjátadó gálán méltatták.

Különleges tárgy volt látható a dombóvári múzeumban

2018.04.09

A Város Hete programsorozat alkalmából április 3-tól 7-ig láthatták az érdeklődők a Helytörténeti Gyűjteményben azt a Magyar Nemzeti Múzeumtól kölcsönkapott bordás cisztát, amit a 19. század végén találtak Kurdon.

Több mint 107 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba

2018.04.09

Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, ez a szám nagyából megfelel a korábbi évek adatainak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Alkotópályázatot hirdetett a dunakömlődi fiókkönyvtár

2018.04.08

Az én kezem munkája címmel pályázatot írt ki a Csengey Dénes Kulturális Központ Dunakömlődi Fiókkönyvtára.

Átadták a felújított és bővített bonyhádi sportcsarnokot

2018.04.07

Átadták a csaknem 700 millió forintos állami forrásból felújított és bővített sportcsarnokot szombaton Bonyhádon.

Totál elbillent a kiskunhalasi Jobbikos körszakáll

2018.04.06

A tanújelek szerint megvalósul a Rapülök slágerének a refrénje Kiskunhalson, miszerint egy „icipici Hitler” tör a hatalomért a városban Farkas Gergely személyében. A Jobbik Kiskunhalasi képviselőjelöltjét láthatóan annyira felbíztatták a jólfizetett rajongótáborának a tagjai, hogy láthatóan a józan esze is elhagyta.

Már lehet jelentkezni a Város napján rendezendő paksi főzőversenyre

2018.04.06

Halászléfőző versenyt hirdet Paks Város Önkormányzata és a Csengey Dénes Kulturális Központ a Város napja program keretében civilszervezeteknek, intézményeknek, családoknak, baráti társaságoknak. A rendezvény május 19-én lesz a Táncsics parkban.