Aktuális

A magyar kultúra napja - Gálakoncert, kiállítás, könyvbemutató Tolna megyében

2018.01.17

Szekszárdon a Közszolgálat a Magyar Kultúráért Alapítvány Csak tiszta forrásból című komoly- és népzenei gálaműsorával, Dombóváron helytörténeti kiállítás megnyitásával ünneplik a magyar kultúra napját, Bonyhádon a doni tragédiával foglalkozó kötetet mutatnak be.

Még nem késő beadatni a védőoltást, küszöbön a járvány

2018.01.17

Még mindig nem késő kérni az influenza elleni védőoltást - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az MTI-nek szerdán telefonon.

Két arannyal tértek haza Temerinből a paksi borászok

2018.01.16

Nagyon erős volt idén a mezőny és igen népes, három híján hétszáz borminta került a zsűri elé a XXI. Nemzetközi Vince-napi Borversenyen (Međunarodni Sajam Vina), amelynek mostanára elmaradhatatlan résztvevői lettek a paksiak.

Magyarország a biztonság miatt is népszerű úti cél

2018.01.16

A kereskedelmi szálláshelyek teljesítményének további javulását mutatják a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerint az eredményekhez hozzájárul, hogy Magyarország biztonságos ország, emiatt is rendkívül népszerű úti cél.

Újabb 117 mentőautót kap az Országos Mentőszolgálat

2018.01.15

Idén újabb 117 mentőautót szerez be a kormányzat - jelentette be az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálatnál tartott sajtótájékoztatóján, melyet abból az alkalomból tartott, hogy hétfőn 20 új mentőautó állt forgalomba.

Idén már a munkáltatók helyett is a NAV számol

2018.01.15

2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.

Több mint háromezer kezdő vállalkozás kap adózási tájékoztatót

2018.01.14

Több mint háromezer kezdő vállalkozásnak küld tájékoztatót legfontosabb adózási tudnivalókról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövő héten induló mentorálási program keretében - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Novák Katalin: a család az együttlét öröméről is szól

2018.01.13

A család az együttlétről is szól, amikor közös programokon vesz részt a család minden tagja - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára a Városligeti Műjégpályán, a Családok Éve programsorozat nyitórendezvényén.

Finom borok készülnek, kiváló évjárat ígérkezik szekszárdi borászok szerint

2018.01.12

Kiemelkedően jó évjáratról beszélnek a borosgazdák, olyanról, amelyre évek óta vártak. Minden összejött, a borok színe, beltartalma, illata, íze, igazi nagy évjárat lehet a tavaly szüretelt szőlőből, annak ellenére, hogy a jégeső sem kímélte a megyében lévő ültetvényeket.

Elkezdődött az infokommunikációs eszközök átadása az egyedül élő időseknek Kurdon

2018.01.11

Elkezdődött az Idősügyi infokommunikációs Program keretében az informatikai eszközök átadása az egyedül élő idős embereknek.

Több mint 700 millió forintból segítik az integrációt Dombóváron

2018.01.11

Több mint hétszázmillió forintos támogatással segíti az önkormányzat a város leromlott állapotú területein élők társadalmi integrációját Dombóváron.

Mit kell tenni ahhoz, hogy már a januári fizetés is több legyen az adókedvezmények összegével

2018.01.10

Érdemes már januárban nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről.

Az elmúlt fél év munkáját értékelte aTolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgató

2018.01.10

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság január 9-én tartotta 2017. évi második féléves személyi állománygyűlését, ahol dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató az év második felében elvégzett munkát értékelte.

Paksi atomerőmű: nem jelent kockázatot a 4. blokk minimális süllyedése

2018.01.09

A paksi atomerőmű 4. blokkjának minimális süllyedése hosszú távon sem jelent semmilyen kockázatot - áll az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. keddi közleményében, amely szerint 2017-ben kevesebb mint egy milliméter süllyedést mértek a szakemberek.

Újabb 5 milliárd forintból fejleszthetnek a KKV-k

2018.01.09

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6. napjától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű, NFA-2017-2-KKV kódjelű pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak elősegítésére.

Júliustól indul az online számlázás

2018.01.17

Idén július elsejétől élesben indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze, az online számlázás, a kormány több mint egy éves felkészülési időt biztosít az átállásra, amelyhez az adóhivatal minden segítséget megad - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Csaknem 18 milliárd forint támogatást kapnak az önkormányzatok

2018.01.17

Csaknem 18 milliárd forint támogatást kap több mint 1200 önkormányzat belterületi utak, járdák, hidak felújítására

Az illegális hulladékégetés humán- és környezet-egészségügyi kockázatai

2018.01.16

A levegő védelméről szóló 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet 3.pont 4.§ értelmében „ tilos a légszennyezés, valamint a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelése, továbbá a levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezést okoz”. Ebbe a tevékenységi körbe tartozik az illegális hulladékégetés is.

Az idei az építkezés éve lesz Tolna történetében

2018.01.15

Kiegyensúlyozott, eredményes volt az elmúlt év a tolnai önkormányzat szempontjából, Appelshoffer Ágnes polgármester értékelése szerint. Az idén összességében minden korábbinál nagyobb fejlesztések valósulnak meg a városban.

Emelkedik az üzemanyagok ára

2018.01.15

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Zene és költészet Paks új tárlatán

2018.01.14

Hat generáció története a zene és a költészet szolgálatában címmel nyitottak meg kiállítást Károly János zenetanár, karnagy, zenész és őseinek relikviáiból a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Befejezték a Bikácsi Községháza felújítását

2018.01.13

A beruházásra 21 millió forintot biztosított a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány, a fennmaradó összeget a település saját forrásból támogatta. A felújítás összköltsége közel 32 millió forint.

Tíz napig még szabadon hozzáférhető 60 filmklasszikus

2018.01.12

Az eredetileg tervezettnél tíz nappal tovább, január 22-ig érhető el a Filmarchívum 60 klasszikusa ingyenesen az interneten - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap.

Végleg megszűntek a 40-es hívószámok

2018.01.12

Január 1-jétől már nem használhatóak Magyarországon a 40-es hívószámok, az úgynevezett kék számok, a 40-es számokat használó cégeknek két évük volt áttérni más hívószámokra, és jellemzően a 80-as zöldszámok vagy a vezetékes földrajzi számok mellett döntöttek - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) .

További fejlesztések várhatóak a paksi Viza-játszótéren

2018.01.11

A gyermekek már december elejétől birtokba vehetik a Báthory utcai Viza-játszóteret, amely minden elemével a Dunára emlékeztet és részben pályázati forrás segítette megvalósulását.

Már legalább 200 millió éve élnek lepkék bolygónkon

2018.01.11

Már legalább 200 millió éve élnek lepkék a Földön - derítette ki egy amerikai-német-holland kutatócsoport németországi ősi kőzetekben talált kitinpikkely-fosszíliák elemzése alapján.

Fergeteges koncertet adott a Pannon Filharmonikusok Pakson

2018.01.10

Állva ünnepelte a közönség a Pannon Filharmonikusok zenekart az önkormányzat által szervezett újévköszöntő hangversenyen. Teltház volt a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében, ahol Szabó Péter polgármester köszöntője után hallhatta a közönség a könnyed hangvételű, ünnepi hangversenyt.

Napelemek telepítése a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézménynél

2018.01.10

Megyénk 4 Szociális Intézményi telephelyén – Pálfán, Tengelicen, Bölcskén és Regölyben – összesen közel 137 millió forint Európai Uniós támogatás felhasználásával létesített fotovoltaikus rendszert a KEHOP-5.2.11 pályázati konstrukció keretében.

Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt, Tolna megyei fiatalok jelentkezését várják

2018.01.09

Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt 18 és 22 év közötti fiataloknak - közölte Nagy Gábor a szervezet főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Az idén 4 milliárd forint jut szociális tűzifára

2018.01.09

Az idén négymilliárd forintot használhatnak fel az önkormányzatok a Belügyminisztérium önkormányzati költségvetési fejezetéből szociális tűzifa vásárlására - közölte a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára kedden.