2024.04.16, Kedd
Lomtalanítás lesz Dombóváron
Városunk Dombóvár - Facebook

Lomtalanítás lesz Dombóváron

Városunk Dombóvár Facebook

2020.06.11. 18:26

Június 13-a az idei lomtalanítás időpontja, a hulladékot az adott napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára!

Hirdetés

A lomtalanítási akció keretén belül ELSZÁLLÍTJÁK:
- a háztartásokban feleslegessé vált, a rendszeresített hulladékgyűjtő edényben méretük miatt el nem helyezhető, kiselejtezett lom hulladékot (pl.: nagyobb méretű berendezési tárgyakat, bútorokat, ágybetétet stb).

A lomtalanítás keretén belül NEM SZÁLLÍTJÁK EL:
- az építési, bontási törmeléket (pl. beton, tégla, csempe, ragasztó, cserép, kerámia és azok keveréke, ablaküveg, síküveg)
- a kerti biohulladékot (pl. fanyesedék, faág, lomb); háztartásokban keletkező vegyes hulladékot (kommunális hulladék)
- elkülönítetten gyűjthető papír, műanyag- és fémhulladékot
- ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött fém- és egyéb hulladékot (pl: autóalkatrész, szerszámok);
- állati tetemet, trágyát
- elektronikai hulladékot (pl., háztartási gépeket, számítástechnikai eszközöket, ezek alkatrészeit, szórakoztató eszközöket – rádió, TV, lejátszók, szerszámgépeket)
-veszélyes hulladékot (pl. akkumulátor, festékes-, vegyszeres doboz, hígító, permetezőszer maradék, olajos hulladék, gyógyszer, gumiabroncs, stb.)

Építési törmelék, kerti biohulladék, elektronikai hulladék, veszélyes hulladék az önkormányzati rendelet szabályai szerint a Kaposszekcsői hulladékudvar veszi át. A bútorokat a hatékonyabb helykihasználás, a gyorsabb munkavégzés érdekében, kérjük, hogy szétszerelve adják helyezzék ki. A zsákok, dobozok megtöltésénél kérjük, figyeljenek arra, hogy azok kézi erővel mozgathatóak legyenek, emeléskor a súly miatt ne szakadjanak ki, és ne tartalmazzanak a rakodást végző személyt veszélyeztető anyagokat, például üvegdarabot.

AktuálisDombóvárTolna megyelomtalanítás