2024.04.19, Péntek
Megvan Paks lomtalanítás rendje
paks.hu

Megvan Paks lomtalanítás rendje

telepaks.net

2019.05.24. 15:17

Lomtalanítás lesz Paks közigazgatási területén május utolsó hetén. Változás, hogy a külső településrészeken a megszokott keddi és szerdai napok helyett csütörtökön és pénteken gyűjtik össze a lomhulladékot.

Hirdetés

2019. 05. 27. (hétfő): a kommunális hulladékgyűjtéssel érintett utcákban (Paks 1),
2019. 05. 28. (kedd): a kommunális hulladékgyűjtéssel érintett utcákban (Paks 2),
2019. 05. 29. (szerda): a kommunális hulladékgyűjtéssel érintett utcákban (Paks 3),
2019. 05. 30. (csütörtök): Dunakömlőd, Biritó, Csámpa,
2019. 05. 31. (péntek): Cseresznyés és Gyapa.

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a lomhulladékot kizárólag az élő hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ingatlanok elől szállítják el a meghirdetett napokon 6 és 18 óra között. A gyűjtőjárművek minden utcában csak egyszer mennek végig, ezért kérik, hogy a lomhulladékokat a gyűjtési napon reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlanok elé.

A lomtalanításkor olyan, a háztartásokban keletkező, nagydarabos hulladékokat szállít el a szolgáltató, amelyek méretüknél fogva a hulladékgyűjtő edényben nem férnek el. Lomnak minősül minden a szokásos életvitel során felhalmozódott nagydarabos szilárd hulladék. Elviszik a bútorokat, edényeket, szőnyegeket, játékokat, háztartási eszközöket (műanyag kád, lavór, vödör, ruhaszárító stb.), valamint a nagyméretű csomagolási hulladékokat (kartondoboz, faraklap). Nem szállítják el a lomtalanítás során az elektronikai hulladékokat, az építési hulladékokat, az autóbontásból származó hulladékokat, a veszélyes hulladékokat, az üveget, valamint a zöldhulladékot.

A lomtalanítás során nem elszállítható hulladékokat az élő közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ügyfelek díjmentesen leadhatják a paksi hulladékudvarban.

A tavalyi lomtalanítás során összesen 192.640 kg lomhulladékot gyűjtöttek össze Paks közigazgatási területén.

AktuálislomtalanításPaksTolna megye