2024.04.24, Szerda
Folytatódik a konyhakerti program Mászlonyban
dombovar.hu

Folytatódik a konyhakerti program Mászlonyban

dombovar.hu

2019.04.03. 19:00

A közigazgatásilag Dombóvárhoz tartozó településrészen lakó családok közül 21 jelezte a város önkormányzatának azt a szándékát, hogy annak segítségével és támogatásával idén is szívesen megművelné a családi házához tartozó földterületet.

Hirdetés

Tavaly ősszel már mélyszántást végeztek a konyhakerti programba bevont kertekben annak érdekében, hogy téli fagynak köszönhetően a nagyobb hantok szétessenek és a földben lévő kártevők is elpusztuljanak. Az elmúlt héten megtörtént a magágy előkészítése is talajmarózással.
Horváth Zoltán programkoordinátor március 22-én a közösségi háznál osztotta ki a tápanyagpótláshoz szükséges műtrágyát, valamint a különböző szaporítóanyagokat. Az utóbbiak között burgonya-vetőgumóhoz, dughagymához, fokhagymához, zöldborsóhoz, zöldbabhoz, valamint paprika-, paradicsom, káposzta-, uborka-, sárgarépa- és petrezselyemmaghoz jutottak az ingatlantulajdonosok. Az ingyenesen rendelkezésre bocsátott műtrágya és a számos szaporítóanyag hamarosan a földbe kerül a szorgos helybelieknek köszönhetően.

 

AktuálisTolna megyeMászlonykonyhakerti program